XS
SM
MD
LG

Nekada derbi, dana samo utakmica

U nikad skromnijem ambijentu i sa manjom pompom nije dočekivan prvenstveni komšijski duel između banjalučkog Borca i Rudar Prijedora kao što je to slučaj sa večerašnjom utakmicom (19.30 časova) na Gradskom stadionu u najvećem gradu Republike Srpske.

Izabranici Darka Vojvodića sakupili su sedam bodova u prva tri kola, dok su zeleno-crbi stratega Nedžada Žerića sa dva mršava remija kod kuće od po 0:0 došli do salda od dva boda što govori da je meč u Banjaluci za njih i te kako značajan.

Biće ovo treći susret na banjalučkom Gradskom stadionu čete Darka Vojvodića u tekućem prvenstvu, a prethodna dva savladani su gradski rival Željezničar (1:0) i Tekstuilac iz dervente (2:1).

-Čeka nas teška utakmica iako je atmosfera u našoj ekipi veoma dobra i pozitivna. U uvodnim susretima prvenstva videli smo da nema niti laganih rivala niti utakmica, ali nas sve osim pobede u ovom komšijskom derbiju ne interesuje, čak je i remi neuspeh. Respektujemo ekipu Rudar Prijedora, radi se o mladoj, dobroj ekipi koju predvodi perspektivan i dobar trener. Sve navodi na to da će biti dobra utakmica, ali nadam se da ćemo pobediti – optimista je trener Borca Darko Vojvodić.

Stručni štab crveno-plavih za ovu utakmicu neće moći da računa na povređene napadača Igora Aničića, Sašu Kajkuta i Sinišu Dujakovića, dok je zbog povrede u minulom kolu u Janji rovit i mladi reprezentativni čuvar mreže Nemanja Trkulja s kojim se neće ulaziti u rizik.

-Iz istog razloga najverovatnije u timu neće biti ni Vladana Danilovića s kojim ne želimo da rizikujemo. Za ovaj susret iz omladinskog pogona ćemo nastojati da uključimo nekoliko igrača na koje najozbiljnije računamo, među prvima na Nikolu Turanjanina i Vladimira Arsića. Što se Danilovića tče, lično sam insistirao da ostane. Neopohodan nam je, a i ponude koje smo dobijali za njega nisu bile adekvatne njegovim kvalitetima. Druga stvar, trenutno smo finansijski stabilni, nemamo potrebu da prihvatamo bilo šta. Vladan je okrenut klubu, tako da sa njim nema problema – istakao je Darko Vojvodić najavivši da talentovani vezista u Borcu ostaje sigurno do zime.

Ekipu Rudar Prijedora izvrsno poznaje Demir Jakupović, vezista koji je upravo iz Grada na Sani stigao u Banjaluku. On je pred ovu utakmicu istakao:

-Od starta utakmice idemo na pobedu, ostali ishodi nas ne zanimaju. Potrebno je uđemo agresivno i borbeno u susret i siguarn sam da pobeda neće izostati. Rudar Prijedor prošle sezone je bio vicešampion Republike Srpske, imao je ambicije da se vrati u Premijer ligu BiH. Bio sam deo te ekipe i nažalost, nismo uspeli to da ostvarimo. Sastav je znatno promenjen, Prijedorčani su se okrenuli mladim snagama i tako ušli u novu sezonu, ali to nikako ne sme da nas zavara, jer imaju kvalitetan omladinski pogon, tako da nas sigurno čeka ozbiljna i zahtevna utakmica.

Utakmica Borac – Rudar Prijedor igra se na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 19.30 časova, a obezbeđen je prenos je televiziji Elta.