XS
SM
MD
LG

Međunarodni turnir u boćanju "Žene u akciji"

 

U znaku Nataše Antonjak

  Završen je IV Međunarodni turnir „Žene u akciji“, koji je odigran na terenima BK Altina (Zemun). Poslednjeg takmičarskog dana, u izuzetno zanimljivom finalnom meču parova, Srbija (Nataša Antonjak, Milica Kolundžija) pobedila je Hrvarsku (Karolina Bajrić, Ria Vojković/Dorotea Maršanić) tek posle produžetka 9:8 (u regulanom delu meča bilo je 8:8). U meču za 3. mesto, Slovenija – BK „Škola boćanja Čavle“ (Rijeka) 13:2. Dan ranije, igrali su: za 5. mesto, Triglav – Beograd 23:6 i za 7. mesto, Turska – Rusija 13:4.

  U preciznom izbijanju, najbolja je bila Nataša Antonjak (Srbija) sa 22 poena, ispred Roberte Petrović (Čavle) 17, Laure Škoberle (Slovenija) 15, Rie Vojković (Hrvatska) 13, Sonje Debevc (Triglav) 11, Iren Gezer (Turska) 11, Anđele Zelenković (Beograd) 10 i Anastasije Gordejeve (Rusija) 3 poena.

  Brzinsko izbijanje: Ana Vorih (Slovenija) i Karolina Bajrić (Hrvatska) po 28 pooena. U dodatnom takmičenju: Vorih 12, a Bajrić 11 poena. Učinak ostalih takmičarski: Petra Pivk (Triglav) 25, Dora Fućak (Čavle) 19, Milica Kolundžija (Srbija) 18 (12), Hilal Behčecioglu (Turska 18 (2), Julija Šafenkova (Rusija) 14 i Nevena Radović 5 poena.

  Sabiranje poena za plasman po disciplinama (prvo mesto 8, drugo 7, osmo 1 poen) dobijen je sveukupni plasman. Srbija i Hrvatska imaju po 20 poena, ali je Srbija sveukupni pobednik zbog boljeg plasmana u parivima. Treća Slovenija ima 19, četvrti BK „Škola boćanja“ Čavle, 17, peti Triglav 14, šesta Turska 8, sedmi Beograd 6 i poslednja Rusija 4 poena. Za najuspešniju takmičarku takmičenja proglašena je Nataša Antonjak (Srbija)

   -  Još uvwek smo MIlica i ja uzbuđenje i pod utiscima - kaže Nataša Antonjak - FInalni meč pariva jer bio izuzetno uzbudljiv. U suštini, dobro smo igrale , bile smo u "dodatnoj ruci" smirene i to se na kraju isplatilo. Pred nama je Prvenstvo sveta u KIni, i  na neki način, ovo nam je bila jedna od generalnih provera. Verujemo da isti rezultat može biti i u KIni.

   Turnir "Žene u akciji" prvi put je održan na terenima BK Altina u Zemunu. "Spuštena je zavesa", a prve ustiske je izneo i domaćin turnira Todor Mandić, predsednik BS Beograda.

   - Želim da se najpre zahvalim svim učsenicima. Drago mi je da nas je vreme poslužilo, te su svi bili uslovi za vrhunsku igru. U finalu sastale su senajbolje : Slobija i Hrvatska. Na našim terenima je vrlo živo, na šta smo posebno ponosni. Nedavno je održan Kamp mladih i perspektivnih boćara, evo sada i  turnir "Žene u akciji".  VIdeli smo na najbolji način da boćanje u Srbiji ima budućnost. U narednu subotu bićemo domaćini još jedniom međunarodnom turniru "Trofej Beograda", čoji je pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. Učestvovaće 12 ekipa.

 

Zanimljivo na Altini

Srbiija najbolja

Hrvatska drugo mesto

Slovenija, treće mesto

U znaku Nataše Antonjak

Za uspomenu

Todor Mandić, predsednik BS Beograda