XS
SM
MD
LG

Sjajni Dražen Petrović

Prnjavorski teniser Dražen Petrović ostvario je prethodne sedmice uspjeh karijere, pošto je odličnim igrama i plasmanom u finale “Barselona Open RCT” turnira, koji spada u red prve kategorije Tennis Europe turnira, izborio plasman među 30 najboljih tenisera Evrope za uzrast do 16 godina.

Put Katalonija Prnjavorčanin je otišao kao 48 igrač, a kao sedmi nosilac turnira on se uspio plasirati u finale, čime je ostvario pomak za 17 mjesta na rang listi mladih tenisera Evrope.

“Bila je to odlična sedmica za mene, još jedan odličan turnir u nizu. Zadovoljan sam nastupom, u finalu sam mogao i više, ali je umor učinio svoje. Puno mi znači ovaj turnir za napredak na rang listi, i nadam se nastupu na mastersu”, rekao je Petrović , koji se zahvalio najboljem bh. teniseru Damiru Džumhuru koji mu je obezbijedio opremu.

Draženov put do finala počeo je pobjedom nad Vladimirom Popovim iz Bugarske 6:3, 3:6, 6:3, da bi potom porazio hrvatskog tenisera Frana Mitrovića 6:1, 6:2. U četvrfinalu usledio je okršaj sa Petrom Jovanovićem iz Crne Gore. Nakon velike borbe i tri odigrana seta (6:4, 46, 7:5) plasman u polufinale izborio je Prnjavorčanin. Tamo se sa druge strane mreže trebao naći treći nosilac Mili Poliječka, ali je zbog povrede morao predati meč bez borbe. Na korak do titule, Petrović je uprkos osvajanju prvog seta u velikom finalu, izgubio naredna dva od Petra Nesterova, pa se morao zadovoljiti drugim mjestom, koje mu je donijelo uspjeh karijere i plasman među 30 najboljih mladih teniskih nada Evrope.

Finalisti Barselone