XS
SM
MD
LG

Železničar 1949 na četvrtom mestu u Strugi!

Kako su niški rukometaši najpre upisali dve pobede na startu međunarodnog turnira koji se održao  u Strugi, a potom izgubili od Konstance, ostalo im je da se nadaju osvajanju trećeg mesta, međutim upisali su i drugi poraz. Na kraju, nisu se obrukali, pa se sa turnira koji predstavlja pripremni period kluba vraćaju kao četvrtoplasirani.

Po dve pobede i dva poraza, na kraju četvrto mesto-to je učinak rukometaša Železničara na 46. tradicionalnom međunarodnom turniru u makedonskoj Strugi.

„Želja“ je u borbi za treće mesto izgubio od Feniksa iz Tuluza rezultatom 32:24 (16:14) i može se reći da u utakmici za plasman Železničar nije bio na nivou kao u prva dva meča turnira, a u prilog tome govori i činjenica da su golmani imali ukupno tri odbrane na celom meču. Pored toga, trener niškog tima Veselin Vujović nije mogao da računa na lakše povređenog Stevana Sretenovića, a od 18. minuta na terenu, takođe zbog povrede, nije više bilo ni Predraga Vejina.
„To što su utakmicu odigrali bez lakše povređenog Stevana Sretenovića, a od 18. minuta na terenu, takođe zbog povrede, nije više bilo ni Predraga Vejina, što su promašili skoro dvocifren broj „zicera“ i što su trojica golmana sakupila ukupno tri odbrane, neki su od faktora koji su doveli do slabije partije vicešampiona Srbije“ stoji na sajtu kluba.

Foto: Ekipa Železničara u Strugi

Nišlije neće puno odmarati jer ih već za nekoliko dana očekuje regionalna SEHA liga. U prvom kolu sastaće se sa Vojvodinom a taj meč je na programu 28.avgusta u 20:45 u hali Čair.

Što se tiče Vojvodine sa kojom se sastaju na jubilarnom, 50. međunarodnom TV turniru šampiona u Doboju rukometaši Vojvodine osvojili su drugo mesto, pošto su u finalu izgubili od Tatrana.
Iako je sedam igrača otišlo i ekipa je drastično podmlađena, Vojvodina je uspela u Doboju da napravi do sada najbolji rezultat. U sklopu priprema za predstojeću sezonu Novosađani su imali četiri provere protiv jakih protivnika i to je u velikoj meri pomoglo treneru Borisu Rojeviću da uigra ekipu i da vidi čime raspolaže. Vojvodina je kao vicešmapion inkasirala 7.500 evra, dok je prva nagrada od 10.000 pripala Tatranu, koji je treći put osvojio pehar na ovom turniru. Slovaci su u finalu bili bolji od No­vosađana 21:17 i sasvim zaslu­ženo su zauzeli prvo mesto.

– Zadovoljan sam, pre svega onim što su igrači pokazali u odbrani, a potrebno je još da radimo na uigravanju ekipe i napadu – prokomentarisao je Rojević.

Vojvodina je upisala dve pobede, protiv Hapoela iz Izraela i danskog Koldinga, a izgubila je od Izviđača (BiH) i od Tatrana. Mesto u najboljoj postavi turnira obezbedila su dvojica igrača novosadskih crveno–belih, golman Svetislav Verkić i pivot Goran Trkulja.  

– Iz Doboja idemo zadovoljni. Naravno da ima još prostora za napredak u igri, a turnir je bio prava prilika da proverimo neke stvari. Mislim da smo na pravom putu i da ćemo u SEHA ligi, kao i u Evropi biti pravi – izjavio je Trkulja, jedno od pojačanja šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Vojvodina se posle turnira zaputila u Budvu, gde će trenirati i odigrati utakmicu pre nego što se u četvrtak uveče vrati u Novi Sad. Sezonu Voša počinje sledećeg utorka kada u Nišu gostuje Železničaru u prvom kolu regionalne SEHA lige.


10 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 27 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 20 : 19 Partizan
Dinamo 38 : 24 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 6 2 2 14
2 Železničar 1949 10 6 1 3 13
3 Partizan 10 6 0 4 12
4 Metaloplastika 10 5 0 5 10
5 Dinamo 10 5 0 5 10
6 Crvena zvezda 10 0 1 9 1