XS
SM
MD
LG

Održana Konferencija klubova Srpske lige Istok

U velikoj skupštinskoj sali Grada, večeras je održana Konferencija klubova Srpske lige Istok.   Skupu su prrisutvovali Novica Tončev, predsednik FS RIS, Dušan Mrakić komesar za sudijska pitanja FSS za srpske lige Istok i Zapad, domaćin  Vidojko Panajotović član Izvršnog odbora FS RIS, Ivan Hadžidjordjević generalni sekretar, Ivan Nikolić disciplinski sudija Lige, Dušan Milić komesar za takmičenje . Za predsednika Konferencije izabran je Tomislav Mitrović iz FK Pukovac.

Analizirajući proteklo takmičenje Novica Tončev rekao je da je Izvršni obor zaključio da je proteklo u regularnim uslovima uz neke detalje koje će klubovi morati da poprave. Tončev , kao visoki funkcioner FSS preneo je stavove najvišeg tela Organizacije,  da će se ovom rangu takmičenja i uslovima u kojima klubovi postoje pokloniti veća pažnja.

Dušan Mrakić, dugodišnji medjunarodni sudija na predlog Zorana Petrovića ,odgovornog za sudjenje u FSS, predložen je da kao čovek od iskustva, unapredi sudijsku organizaciju u FS RIS.

Mrakić je rekao da ima dosta mladih sudija u Srpskoj ligi, kojima treba pružiti punu podršku.  Posebno je istakao  da neće dozvoljavati neke ranije navike , kao pozive od strane sudija njemu na poluvremenu, na kraju utakmice, jer njega to ne interesuje već kvalitetno udjenje i omogućeni uslovi   arbitrima  da mogu da sude utakmice u što boljim uslovima.

Ivan Hadžidjordjević , generalni sekretar, obavestio je predstavnike klubova da će Savez organizovati seminar za trenere koji će se održati 11. i 12. avgusta u Nišu.

Vadica Tošić, predsednik Fudbalskog saveza grada uručio je Plaketu Novici Tnčevu, predsedniku FS RIS za doprinos razvoju fudbala u našem Regionu.
Posle nekih predloga klubova da dobiju brojeve kako ne bi u istom danu igrali utakmice ekipe iz istog  grada, izvučeni su brojevi.

Takmičarski brojevi klubova

1.Temnić Varvarin                                          
2.Dunav Prahovo                                     
3.Moravac Orion  Mrštane                     
4.Radnički Pirot                                 
5.Budućnost  Popovac                             
6.Jedinstvo Paraćin                                                           
7. Pukovac                                               
8. Dubočica Leskovac                             
9.Zaplanjac 
10.Car Konstantin   
11.Radnički Svilajnac    
12.Jedinstvo Bošnjace
13.Radan Lebane
14.Sindjelić Niš
15.Trstenik
16.Rtanj  Boljevac 
17. Tabane Jagodina
18.SFS Borac