XS
SM
MD
LG

Sa poukama na Ukrajince

Omladinska ragbi 13 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina starosti, ali sa dosta optimizma očekuje nastavak turnira u Beogradu. Mladi srpski ragbiste u sredu 8. avgusta (14.00) na stadionu Nastavnog centra u Makišu sastaju se sa Ukrajinom u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta, što je trenutno realna pozicija.

Srbija je na startu takmičenja u nedelju poražena ubedljivo od Engleske (64:0), dok su Ukrajinci takođe lako izgubili od Velsa (90:0). Tako će se ove dve reprezentacije zajedno sa Italijom i Irskom do kraja EP boriti u utešnom delu turnira.

 

 

- Nikada ne ulazite u utakmicu da bi izgubili, ali mi smo svakako znali koliko su Englezi jaki. Upravo nama su potrebni takvi mečevi da bi ovi momci stasali, jer u delima sa jačima najviše naučite. Sada se okrećemo utakmicama u kojem je rezultat bitan – kaže pomoćni trener reprezentacije Srbije Admir Hadžić.

Hadžić je dodao da nema puno vremena da se isprave svi nedostaci posle meča sa Engleskom, ali da su mladi srpski ragbisti motivisani da se pred domaćom publikom pokažu u mnogo boljem svetlu.

- Možda smo malo bili impresionirani protivnikom u nedelju, da bi tek u pojedinim delovima meča bili ravnpravan, pa i bolji rival. Sada nas očekuje potpuno drugačija utakmica u kojoj smo mi favoriti i tu ulogu želimo da opravdamo pred našim navijačima – poručuje Hadžić.

 

 

Bez obzira na rezultat, turnir za sada opravdava očekivanja, što potvrđuje i direktor EP Jovan Vujošević.

- Zadovoljni smo odzivom publike prvog dana takmičenja, s obzirom da ragbi 13 nije toliko komercijalno zastupljen sport. Za sada gosti uživaju u našem gostoprimstvu, a prve ocene čelnika Evropske ragbi 13 federacije su više nego pozitivne. Srbija je trenutno centar Starog kontinenta kada je ragbi u pitanju i ovo će biti pravi mali festival ovog sporta do kraja takmičenja – rekao je Vujošević.

Naredni takmičarski dan je u sredu 5. avgusta, kada će se igrati mečevi polufinala: Engleska – Vels i Škotska Francuska, te pominjani mečevi u razigravanju za dalji plasman – Srbija – Ukrajina, odnosno Irska – Italija.