XS
SM
MD
LG

Veselin Vujović: Prvi cilj je da budemo prvaci države
Nakon prve faze priprema za novu sezonu, u kojoj Rukometni klub Železničar igra u kvalifikacijama za EHF kup, SEHA ligi i domaćim takmičenjima, trener niškog kluba Veselin Vujović kaže u emisiji "15 minuta" da je prvi cilj osvajanje titule prvaka Srbije, ali i da se "Želja" plasira na završnicu regionalne lige.

Foto: Železničar 1949

Olimpijski i svetski šampion, osvajač tri trofeja evropskog klupskog prvaka, kao trener osvajač SEHA lige, Kupa kupova i svetske bronze, najbolji rukometaš sveta i najbolji sportista Jugoslavije Veselin Vujović, smatraju mnogi, najveće je pojačanje niškog Železničara ove sezone. U razgovoru za Južne vesti legenda jugoslovenskog i svetskog rukometa ističe da njegov tim ima kvalitet, a njemu ambicije ne nedostaju.

Železničar je dolaskom pojačanja i Veselina Vujovića glavni favorit. Da li ćemo biti na meti svih ostalih, da li će nam biti teže, ko nas pita. Prvi cilj nam je da budemo prvaci države da možemo da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Kup je tu i treba se boriti za taj trofej. Treba da afirmišemo mlade igrače i dobijemo na rejtingu i da se u narednim godinama i plasiramo u Ligu šampiona i u Niš dolaze veliki evropski klubovi - priča Vujović.

Početak takmičarske sezone ekipu Železničara očekuje 28. avgusta kada startuje regionalna SEHA liga, a ubrzo sledi i duel u kvalifikacijama za EHF kup kada prvog i drugog vikenda septembra igra sa timom Kaerjeng iz Luksemburga.

Iskreno se nadam da će ljubitelji sporta u Nišu prepoznati ovu priču i doći da nas bodre. Nema velikog kluba, niti velikih rezultata bez velike podrške publike. Siguran sam da su svi oni ljubomorni kada vide neku evropsku utakmicu, prepune dvorane i verujem da će takav ambijent da naprave i da zajedno rastemo u jedna ozbiljan evropski klub - kaže Vujović.

SEHA liga, koju je kao trener Vardara Vujović osvojio u prvom izdanju ovog takmičenja, ove sezone neće imati slovenačke predstavnike i biće bez Vesprema u odnosu na prethodnu, ali ove godine će biti pet učesnika Lige šampiona.

Železničar bi trebalo da bude ekipa koja će odigrati jednu korektnu sezonu. Ako te velikane dobijemo u Nišu, napravili smo veliki korak. Moja želja bi bila da se plasiramo na fajnal for, ali koliko je to realno, videćemo. Ja ne volim da budem realan jer onda svojim igračima ne bih mogao da kažem neke stvari koje bi ih morivisale da daju i više od sebe. Pošto sam nerealan, očekujem da ispunimo te više ciljeve - kaže Vujović.

Ne osvrćući se na prošlu sezonu u SEHA ligi, kada su pančevački Dinamo i Vojvodina zauzeli pretposlednje i poslednje mesto, trener "Želje" kaže da su ambicije u ovom takmičenju visoke.

Nisam došao u Niš da budemo treći od pozadi, da se hvalimo što smo osvoji Kup. Ne učim ove momke da idu u osnovnu školu, već da idu na fakultete i više od toga. Ne plašim se odgovornosti, došao sam da pravimo dobre rezultate i pobeđujemo. Da li će se to desiti u prvoj ili drugo sezoni, treba samo strpljenja - kaže Vujović.

O nastavku priprema, eventualnim pojačanjima, o stanju u srpskom rukometu i zašto je baš izabrao Niš pored nekih inostranih ponuda možete pogledati u emisiji "a5 minuta".


10 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 27 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 20 : 19 Partizan
Dinamo 38 : 24 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 6 2 2 14
2 Železničar 1949 10 6 1 3 13
3 Partizan 10 6 0 4 12
4 Metaloplastika 10 5 0 5 10
5 Dinamo 10 5 0 5 10
6 Crvena zvezda 10 0 1 9 1