XS
SM
MD
LG

Voždovac – Crvena zvezda 1:2

Nakon tri kola Superlige Crvena zvezda ima maksimalan učinak posle pobede na „Krovu“, Voždovac – Crvena zvezda 1:2. Iako u izmenjenom sastavu, sa dva debitanta, Crvena zvezda je odigrala dobru utakmicu na „Krovu“. Domaćoj ekipi nije ostalo mnogo prostora i šansi, i pored toga što rezultat možda govori drugačije.

Odmorio je praktično celu prvu postavu Vladan Milojević. Veći deo prvotimaca je bio na poštedi da bi što bolje odmorili za meč protiv Spartaka iz Trnave u utorak. Kapitensku traku poneo je Slavoljub Srnić, debitovali su Veljko Simić i Rašid Sumaila. Veoma upečatljiv debi je imao Veljko Simić, u dobrom svetlu se pokazao i Rašid Sumaila do kiksa u 56. minutu. Zvezda je povela već na samom startu meča, a strelac je upravo bio Simić.

Nije mogao da poželi bolji debi. Već u 2. minutu, Marko Gobeljić je centrirao, Ostojić direktno na nogu odbio loptu Simiću, koji je sigurnim udarcem smestio u mrežu. Idealan scenario za crveno-bele. Voždovac je u 8. minutu jedini put zapretio, sa distance je pokušao Stuparević, na visini zadatka bio Popović.

U 25. minutu, 0:2. Ostojić je napravio katastrofalan kiks, dosta slabo i stegnuto je pokušao da vrati loptu sa 16 metara svom golmanu, sve je to pratio i iskoristio Nikola Stojiljković, zaobišao Kneževića i postigao svoj prvenac za crveno-bele.

Zvezda je uglavnom pretila preko Simića. U finišu prvog poluvremena je imao u roku od jednog minuta dve izuzetne prilike. U 43.minutu na lepu asistenciju Stojiljkovića, petom, šutirao je sa nekih 13-14 metara, ali istakao se Knežević. U 44.minutu, Hajdin je odlično centrirao, pogodio Simića u glavu, ali je on pogodio prečku.

Zvezda je potpuno kontrolisala igru i bila domintantna u prvom poluvremenu, pa je odmor mogla i sa ubedljivijom razlikom.

Na startu drugog poluvremena dva puta je zapretio Stojiljković. Prvo se odlično izborio za prostor i skok u 53.minutu, ali je udarac glavom bio neprecizan. Da bi u 55.minutu odlično šutirao iz okreta, i umalo iznenadio Kneževića, ali prečka je bila saveznik golmana domaćih.

U 56.minutu Voždovac stiže do gola. Sumaila je napravio nepotreban kiks, revanširao se Ostojiću, Duronjić je to iskoristio i po prvi put Zvezdina mreža se zatresla u novoj sezoni. Ležerna reakcija Sumaile, koja je pokvarila utisak o njegovoj igri na debiju.

Nakon gola Voždovac je pokušavao, Zvezdina spustila tempo, ali do finiša bez konkretne situacije iako je domaća ekipa bila vidno motivisanija. Zvezda je zapretila preko Srnića, Voždovac preko Lukovića i Mihajlova, ali nije to bilo opasno po gol Popovića.

 

U 82.minutu najbolja prilika na meču za domaće. Bivši igrač Crvene zvezde, zlatni omladinac, Andrija Luković je mogao da se osveti Zvezdi. Ćirković se odlično ubacio po levoj strani, iza leđa Zvezdine odbrane, želeo da uposli samog Mašovića, ali Popović ga je sprečio, Sumaila pokušao da otkloni opasnost a Luković sam sa linije penala natrčava i šutira preko gola.

U 91.minutu poslednja prilika. Mašović je video samog Pavlovića, sa istog mesta odakle je Luković šutirao prejako, kapiten domaćih čini to preslabo, Popović je siguran.

Tri utakmice, tri pobede, 9 bodova. Zvezdin maksimalan učinak u domaćem šampionatu nakon prve utakmice 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka iz Trnave.

U ponedeljak Zvezda čeka i potencijalne rivale u plej-ofu za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Svi se nadamo ovom prvom.

VOŽDOVAC- CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:2)

Beograd, stadion: „FK Voždovac“.
Gledalaca: 1.000
Sudija: Miloš Djorđić
Žuti kartoni: Pavlović, Luković (Voždovac) – Simić, Sumaila, Jovičić, Joveljić (Crvena zvezda)
Strelci: 0:1 Simić 2.minut, 0:2 Stojiljković 25.minut, 1:2 Duronjić 56.minut

VOŽDOVAC: Knežević, Ćirković, Mihajlov, Petrović, Kovačević, Ostojić (37.Milutinović), Pavlović, Luković, Duronjić, Mašović, Stuparević (82.Jevtić). Trener: Branko Vojinović

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Degenek, Sumaila, Hajdin, Jovičić, Jovančić, Simić, Srnić (86.Milijaš), Milić (59.Jevtović), Stojiljković (74.Joveljić). Trener: Vladan Milojević.


Radnički (N) 2 : 0 Dinamo
Voždovac 1 : 2 Crvena zvezda
Spartak ŽK 0 : 4 Proleter
Napredak 1 : 1 OFK Bačka
Čukarički 1 : 0 Mačva
Vojvodina 1 : 2 Rad
Radnik 2 : 1 Zemun
Partizan 0 : 0 Mladost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 3 3 0 0 9
2 Čukarički 3 2 1 0 7
3 Proleter 3 2 0 1 6
4 Radnički (N) 3 2 0 1 6
5 Radnik 3 2 0 1 6
6 Mladost 3 1 2 0 5
7 OFK Bačka 3 1 1 1 4
8 Napredak 3 1 1 1 4
9 Partizan 3 1 1 1 4
10 Voždovac 3 1 0 2 3
11 Mačva 3 1 0 2 3
12 Rad 3 1 0 2 3
13 Spartak ŽK 3 1 0 2 3
14 Vojvodina 3 0 2 1 2
15 Zemun 3 0 2 1 2
16 Dinamo 3 0 0 3 0