XS
SM
MD
LG

Đonović pravi balkansku Kišvardu!

Prava Balkanska kolonija se pravi u Mađarskoj Kišvardi, imajući u vidu broj igračica sa ovih prostora na koje će računati crnogorski trener Vlatko Đonović koji je kao igrač branio boje Mornara iz Bara.

Nekadašnji pomoćnik Dragana Adžića u Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore, preuzeo je mađarskog prvoligaša sredinom prošle sezone, koja je okončana na ne tako dobrom sedmom mestu. Tamari Radojević (Georgijev) i Vesni Milanović Litre pridružile su se hrvatska reprezentativka Anita Benko, Crnogorka Andrea Klikovac, kao i dve Srpkinje iz redova aranđelovačkog Bekamenta Bukovičke Banje, desni bek Ana Tomković i levo krilo Timea Milošević koje su igrale finale Super lige Srbije protiv Jagodine gde nisu bile uspešne. U Kišvardu je stigla i Maja Mihajlov (23), srednji bek sa iskustvom igranja u Mađarskoj.

Foto: Kisvardaikezi.Hu

Đonović je poveo ekipu u rodni Bar, gde su odrađene 11-dnevne pripreme. Možemo trenutno reći da je ženska Mađarska liga trenutno kao muška Bundesliga (Nemačka) te predstavlja veliki izazov za igračice sa Balkana.