XS
SM
MD
LG

Igokea dovela novog Amerikanca

Košarkaši Igokee polako ali sigurno sklapaju roster za novu sezonu. Danas su Aleksandrovčani doveli i treće ovosezonsko pojačanje.

U redove Bh viceprvaka stigao je Trej Kel. Radi se o talentovanom Amerikancu, koji igra na pozicijama jedan i dva. Koledž košarku igrao je na San Dijegu. Napadački mu je najbolja bila druga sezona, kada je prosječno imao 12,6 poena po susretu uz 40% šuta iz igre. U svojoj poslednjoj sezoni bio je dobar i imao je prosječno deset poena te po četiri skoka i asistencije.

Kel nije pretjerano dobar šuter. Otprilike je na nekih 38% šuta iz igre tokom karijere. Međutim, nije veliki potrošač lopti i ima dosta prostora za napredak. Prošao je ispod radara u Americi i ne bi bio prvi takav igrač koji je uspio u Igokei. I Džejms Robinson nije visoko kotirao u Americi, pa je imao fenomenalnu sezonu u Igokei.

Igokea sada pod ugovorom ima Gevina, Kela, Radivojevića, Miloševića, Lešića, Rikića a tu su i mladi Ilić, Janković, Talić i Nikolić. Za očekivati je pojačanje na poziciji krila i jednog centra do starta sezone a plan Igokee je da tim bude kompletan do početka priprema. Pripreme Igokee za novu sezonu kreću sredinom avgusta.

Foto: Times of San Diego