XS
SM
MD
LG

Mlađe kategorije FK Mačva - pripreme za novu sezonu

Omladinska selekcija Mačve sa trenerom Dragoslavom Kostićem, pripreme za novu takmičarsku sezonu je otpočela pre dve nedelje. Momci vredno i naporno rade sa željom da u novoj sezoni ponove uspeh iz prethodne kao i da se načini korak više – izbori plasman u najviši rang, Omladinsku ligu Srbije.

„Od prvog dana smo startovali jako, oseća se polako već i umor igrača, ali sve je to normalno u ovoj fazi priprema. Malo vremena imamo do početka prvenstva, svega dvadesetak dana, tako da moramo ovako da radimo, kako bi spremni dočekali prvenstvo. Oformljena je nova liga koja broji 16 klubova i očekuje nas dosta zaista kvalitetnih utakmica. Zato moramo biti spremni maksimalno.

Od 04. avgusta, Omladinska selekcija Mačve pripreme će obavljati na Tari, a do tada u planu je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica.

„Povratak sa priprema planiran je 11.avgusta, a već sutradan momke očekuje generalna proba ovde u Šapcu na pomoćnom terenu, kada ćemo odmeriti snage sa ekipom iz Kvalitetne lige Srbije – Jedinstvom iz Uba“, kaže Kostić.

Predsednik FK Mačva, Ivica Kralj ističe da klub veliku pažnju usmerava i na mlađe kategorije, a formiranje novih liga za narednu takmičarsku sezonu obećava dosta kvalitetnih utakmica ali i iziskuje veće troškove. 

"Napravljene su manje promene u vođenju takmičarskih selekcija, svaki trener će pratiti svoju selekciju koju najbolje poznaje i kvalitet igrača i način treninga. Formiranje novih liga donelo je skup poprilično dobrih ekipa, ali nažalost to su skupe lige za nas koji imamo skromne budžete. Mi želimo da napredujemo u svim segmentima, tako da moramo da se bolje organizujemo, da napravimo iskorak više i obezbedimo finansije za takmičenje. To je poprilično veliki broj putovanja po celoj Zapadnoj Srbiji čak i do Novog Pazara, ali želimo da idemo stazom uspeha jer pre svega to ovi momci zaslužuju zbog kvaliteta koji poseduju, a iz cele te priče cilj je da u narednim godinama izađe nekoliko prvotimaca koji će biti nosioci Mačvine igre", ističe Kralj. 

Koordinator Mačvine škole fudbala, Nikola Jelikić zadovoljan je kako se odvijaju pripreme svih takmičarskih selekcija i istakao da je u stručnom delu došlo do manjih promena.

„Dogovorili smo se da napravimo male promene u vođenju selekcija, trener Dejan Sarić preuzeo je pionire, Slobodan Radojčić kadete, dok će sa Omladincima raditi trener Dragoslav Kostić. Petliće i dalje vodi Željko Isailović, tu su trener Jovanović sa njima i ja, a sa golmanima i dalje radi Vojislav Vasić. U pregovorima smo sa još dvojicom kolega da nam se priključe, s obzirom da broj dece koja dolaze u klub svakim danom sve više raste. Pojačali smo se u gotovo svim selekcijama, a na nama je sada da napravimo odabir“, navodi Jelikić.

Pripreme na Tari očekuju ne samo Omladince već i ostale takmičarske selekcije, kaže Jelikić. „Blizu 170 Mačvinih dečaka boraviće na pripremama na Tari, podeljeni u dva termina od 04. do 11.avgusta i od 11. do 18.avgusta. Prvo odlaze Omladinci i Kadeti, a potom u sportskom kampu boraviće najmlađi. Ono što je najvažnije deca su zadovoljna i citiraću našeg predsednika Kralja „mi smo njihov servis“, tako da čim vidimo njihovo zadovoljstvo i mi smo zadovoljni. Povređenih igrača nema, uslovi za trening su odlični, napokon imamo i ovaj kvalitetan veštački teren što se odmah oslikava i na kvalitet trenažnog procesa“, kaže Jelikić.

Nova takmičarska sezona za mlađe kategorije FK Mačva startuje krajem avgusta, a imperativ i ove godine za Omladince i Kadete su što bolji rezultati, vrh tabele kao što je to bio slučaj i u protekloj sezoni sa željom da se napravi i korak više – plasman u elitne rangove, Omladinsku i Kadetsku ligu Srbije.

pr Ana Acan


RFK Grafičar : Radnički 1923
Čukarički : Partizan
IMT : Crvena zvezda
Radnički (NB) : Jedinstvo (Ub)
Zemun : Radnički (N)
Mladost (L) : Vojvodina
Novi Pazar : Spartak ŽK
Voždovac : Brodarac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 21 15 4 2 49
2 Crvena zvezda 21 15 3 3 48
3 Partizan 21 13 6 2 45
4 Čukarički 21 14 2 5 44
5 Spartak ŽK 21 11 3 7 36
6 Brodarac 21 10 3 8 33
7 Vojvodina 21 9 3 9 30
8 Mladost (L) 21 9 3 9 30
9 Voždovac 21 9 2 10 29
10 RFK Grafičar 21 8 4 9 28
11 Novi Pazar 21 8 3 10 27
12 Radnički 1923 21 6 4 11 22
13 Radnički (N) 21 5 3 13 18
14 Jedinstvo (Ub) 21 5 2 14 17
15 Zemun 21 4 4 13 16
16 Radnički (NB) 21 2 1 18 7