XS
SM
MD
LG

Luković prozvao igrače

Na kraju prošle sezone FK Polet iz sela Ratina nadomak Kraljeva osvojio je prvo mesto u Raškoj okružnij ligi što mu je donelo plasman u zonski stepen takmičenja. To nije prvi put u istoriji kluba da se nađe u ovakvom društvu, ali jeste veliki uspeh za klub koji je jedno vreme bio u teškoj situaciji. Plasman u Šumadijsko-Rašku zonu dočekan je među pristalicama kluba sa oduševljenjem, a ovih dana su počele i pripreme za nastupajuću sezonu. Mnogo je novih lica na stadionu kod blonice "Sveti Nikola", a jedno od njih je i trener Darko Luković.

Posle velikog uspeha dobio sam poziv ljudi koji vode Polet i prihvatio sam ga, jer je to i za mene veliki izazov. Radio sam u mlađim selekcijama Sloge, kao i sa prvim timom prvog kraljevačkog kluba. Vodio sam i Radnički iz Kovača u sezoni kada su ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji, a sada je red da svoje znanje prenesem i fudbalerima Poleta. Održali smo prvi trening, zadovoljavajući je bio odziv, ako se zna da je još uvek sezona godišnjih odmora i da je ovo seoski klub, nemamo profesionalce - govori Darko Luković.

 

Fudbaleri Poleta na prvom treningu

 

I igrački kadar ekipe iz Ratine je značajno promenjen?

Svesni smo da se ove sezone takmičimo u ozbiljnijem i jačem rangu takmičenja i da klub da ima širu bazu igrača, ali i potreban kvalitet. Zato je klupsko rukovodstvo radilo ozbiljno i dovelo nekoliko novih igrača. U narednoj sezoni boje Poleta braniće Milovanović i Kosovac (Karađorđe Ribnica), Popović (Trstenik), Saveljić i Miladinović (Ribnica Jovac), Marinković (Magnohrom) i Zajić (Real Podunavci). Spisak nije konačan, ali već sada mogu da kažem da imamo osnovu ili temelj za dobar rad i da ćemo biti veoma neugodan rival svim ekipama. Pogotovo na našem terenu.

Šumadijsko-Raška liga je nova zona, puno je nepoznanica i različitih komentara o njenom kvalitetu?

Radio sam kao trener u Koivačima kada je Radnički bio drugoplasirani tim Moravske zone. To je bila dobra liga, igrao se kvalitetan fudbal. Za ovu ligu ne znam šta da kažem. Tu je sedam novih zonaša i seda starih, dakle pola lige je promenjeno. Videćemo kako će se novajlije, među njima i Polet snaći i pripremiti za ovo što ih čeka. Verujem da će se igrati dobar i kvalitetan fudbal.

Novi strateg zonaša iz Ratine neće dugo čekati da bio ekipa odigrala prvi kontrolni meč?

Narednog vikenda ćemo zakazati jednu proveru, igraćemo što je moguće više utakmica kako bi se dobro uigrali i spremili za nastup u Šumadijsko-Raškoj zoni. Već sada će biti zanimljivo igrati protiv kraljevačke Sloge, Karađorđa iz Ribnice, Radničkog iz Kovača, ali novajlije Reala iz susednih Podunavaca i nekoliko ekipa ozbiljnog imena i rejtinga u odnosu na Polet - zaključuje Darko Luković trener fudbalera Poleta iz Ratine.