XS
SM
MD
LG

Vojvodina protiv Grin Park Tajgersa: Nišlije jurišaju na Kerjeng!

Lepe vesti dolaze iz Evropske kuće rukometa!

Rukometaši Vojvodine dobili su protivnika u 2. kolu kvalifikacija za EHF Kup, možda je i težak protivnik ali radi se o Grin park Tajgersima iz holandskog gradića Alsmera. Ovaj tim ima veoma bogato iskustvo igranja u međunarodnim EHF takmičenjima, skoro dvadeset puta je nastupao u takmičenjima pod znakom EHF-a, dok je pet puta je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Najveći uspeh je četvrtfinale Kupa izazivača 2016. godine. 

Prva utakmica 2. kola što je ujedno i runda od 32 tima od ukupno 59 koliko započinju takmičenje, na programu je 6. ili 7. oktobra u Novom Sadu, dok će revanš biti nedelju dana kasnije u Alsmeru.

Selimo se sada na jug Srbije, rukometaši Železničara na žrebu u Beču dobili su rivale u kvalifikacijama za EHF kup. Nišlije će u prvom kolu igrati protiv neiskusne ekipe Kerjeng iz Luksemburga, a ukoliko prebrode tu tešku prepreku, naredni rival biće im dobro poznati belgijski Ahiles iz Boholta što bi bio veoma veliki zalogaj za Nišlije.

Iako Luksemburg ne spada u red zemalja poznatih po vrhunskim rukometom, podatak koji navodi na oprez jeste senzacionalna eliminacija Vojvodine, kao šampiona Srbije, upravo od Kerjenga, u istoj rundi istog takmičenja, pre dve sezone. Doduše, tada su oba meča igrana u Bašaražu, Novosađani su bili bolji i dobili prvi meč sa 31:30, ali su izgubili drugi sa 28:25. Vodeći igrači Kerjenga prošle sezone bili su stranci, makedonski veteran na desnom beku Vladimir Temelkov i tamnoputi Francuz na levom beku Odri Tuzolana. Ako se plasira u drugo kolo, aktuelni vicešampion Srbije će se sastati sa starim znancem, Ahilesom iz Boholta, od koga je bio uspešniji u dvomeču prvog kola 2014. godine, u svom prethodnom učešću u Evropi. „Želja“ je tada gostovao u Belgiji u prvom meču i izgubio sa 31:30, i pored ubedljivog vođstva na poluvremenu (17:11), ali je u revanšu rutinski slavio sa 33:28 protiv ekipe koja nosi ime slavnog junaka grčke mitologije. 

 

Foto: Žreb u Beču

 

-Teško je u ovom trenutku nešto konkretnije reći, s obzirom na to da nam je ekipa iz Luksemburga totalna nepoznanica. Ne smemo ih potceniti, ali mislim da jesmo favoriti u tom dvomeču. Potrudićemo se da nabavimo dovoljno video materijala, pa ćemo tada moći nešto konkretnije da kažemo. Već ekipa iz Belgije je znatno kvalitetnija, ali da prvo skočimo, pa onda kažemo „hop“-rekao je Veselin Vujović, trener Železničara, koji će u četvrtak obaviti prozivku ekipe, a već u petak je povesti na Zlatibor, gde će raditi sve do 29. jula. 

Ovome još treba dodati da će Železničar biti domaćin u prvom meču i prvog i eventualnog drugog kola, a da su termini za prvo kolo 1/2. i 8/9. septembar, a za drugo 6/7. i 13/14. oktobar.

Do grupne faze takmičenja postoji i treća kvalifikaciona runda, tamo čekaju izuzetno kvalitetni protivnici, poput nemačkih Kila, Fuksi iz Berlina, Magdeburga, Hanovera, španske La Riohe, Granoljersa, francuskog Sen Rafaela, a žreb za to kolo na programu je 16. oktobra.


10 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 27 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 20 : 19 Partizan
Dinamo 38 : 24 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 6 2 2 14
2 Železničar 1949 10 6 1 3 13
3 Partizan 10 6 0 4 12
4 Metaloplastika 10 5 0 5 10
5 Dinamo 10 5 0 5 10
6 Crvena zvezda 10 0 1 9 1