XS
SM
MD
LG

Odrastanje pored odbojkaške mreže

Nekada odlični odbojkaš, a danas vrhunski trener, Dragan Đorđević je postao pravi globtroter. Već osam godina radi van Srbije, stekao je zavidnu reputaciju,a u tek završenoj sezoni osvojio je titulu prvaka sa Svehlijem iz Musurate u Libiji. Posle dužeg vremena, Dragan Đorđević ima više vrmena za odmor i rad na 12. izdanju odbojkaškog kampa u Mitrovom Polju čiji je osnivač i rukovodilac.

- Posle jako naporne sezone, dosta teške, ali uspešne, odmor provodim uz sina i prijatelje u Kraljevu. Uvek mi je najlepše kod kuće. Klupska sezone je bila odlična, ali već je arhivirana i okrećem se narednim obavezama - priča Dragan Đorđević.

Odbojkaški kamp u Mitrovom Polju, na prostoru između Goča i Željina, postao je zaštitni znak ove regije,a vezan je i za ime našeg odbojkaškog trenera.

Mitrovo Polje čeka novu generaciju polaznika odbojkaškog kampa

- Realizovao sam dugogodišnju ideju, kamp je počeo 2007. godine i to je jedina godina kada fizički nisam bio tu, jer sam vodio reprezentaciju na Univerzijadi u Bangkoku. Od prvog dana sam okupio sjajne saradnike, radimo zajedno već 11 godina i kamp je sve bolji. To zajedništvo, sloga i veliki rad nas izdavaja od drugih, ali moram reći da mi od 2007. godine nismo menjali cenu boravka na kampu. Nismo menjali ni lokalitet, Mitrovo Polje je odlična lokacija i dok smo svi zadovoljni bićemo tamo.

Samo dva odbojkaška kampa u Srbiji imaju dužu tradiciju, ali Dragan Đorđević je ponosan na pređeni put.

- Počeli smo skromno, ali smo ubrzo dobili generalnog sponzora, firmu Tref sport, zastupnika Asiksa za Srbiju. To nas je podiglo. Ubrzo smo počeli da radimo u dve smene, trajemo tako i danas sa sve više polaznika. Do danas su kroz Mitrovo Polje prošla deca iz svih krajeva Srbije, ali i Republike Srpske, Kosova i Metohije, zemalja u regionu, Rumunije, Švajcarske, Italije, Kipra, Kuvajta, Španije, Belorusije i da ne nabrajam. To poverenje koje smo dobili od roditelja naših polaznika, činjenica da su se stalno vraćali u Mitrovo Polje, to je nešto što nema cenu.

Ovog leta u dve smene kampa će raditi preko 150 polaznika?

- Tačno. I sa njima će biti 15 trenera. Prva smena je odavno popunjena, još ima mesta u drugoj smeni. pripremili smo se dobro, želimo da svi uživaju, da ponesu najlepše uspomene iz Mitrovog Polja i da nam se uvek vraćaju. I ove godine ćemo imati posetu Aleksandrovcu, veliki broj turnira sa lepim nagradama. Tu je i prodaja ASIKS opreme po znatno nižim cenama nego u prodavnicama. Biće i bogat sadržaj koji nije vezan za odbojku,a podsećam treninzi su svaki dan dva puta dnevno. Svi polaznici tokom kampa odbojkaški i životno odrastaju, a to i jeste naša misija - zaključuje Dragan Đorđević osnivač i rukovodilac kampa u Mitrovom Polju.

Ovog leta po 12. put vladaće odbojkaška vrelina između Goča i Željina.