XS
SM
MD
LG

Srbija prokockala pobedu protiv Nemaca

Košarkaši Srbije upisali su drugi poraz u kvalifikacijama za Mundobasket. ''Orlovi'' su izgubili u Novom Sadu od Njemačke, rezultatom 88-81.

U prvoj četvrtini igralo se u serijama. Srbija je jako dobro otvorila suster. Poveli su Orlovi sa 7-0 i Micić je imao trojku za plus deset ali je promašio. Nijemci su uhvatili ritam i prišli su na -2. Srbija ponovo pravi seriju i nakon sjajne akcije Micića i Milutinova dolazi do +6. Nijemci nisu lako odustali pa su uspjeli da dođu do 18-18. U završnici prvog perioda razigrao se Bobi Marjanović. Vezao je pet poena za vodstvo Srbije 23-18. Trojkom Akpinara, Nijemci su smanjili na 23-21 a to je i bio rezultat prvog perioda. Treba napomenuti da su Nijemci postigli pet trojki u prvih deset minuta.

Srbija je dobro otvorila drugi period. Prvo je trojku pogodio Jelovac, Todorović je pogodio bacanje a poentirao je i Marjanović. Tom serijom 6-0, Srbija je došla do tada rekordnih osam poena prednosti. Zaigrao je Đorđević sa dva centra što je potpuno zbunilo Nijemce. Vodili smo 35-26 ali Nijemci su napravili seriju 6-1 te su ponovo bili u igri. Poenima Milutinova i trojkom Pena, Srbija je došla do devet poena prednosti. Trojkom Bencinga, Nijemci smanjuju na 41-35 a to je bio i rezultat prvog poluvremena. Srbija je dominirala u reketu i skoku ali je loše branila šut za tri poena Nijemaca. Nijemci su šutirali 7/13 za tri poena. Utisak je da je Srbija mogla imati i veću prednost na poluvremenu, jer je bilo dosta jeftinih grešaka.

Nijemci su dobro otvorili drugo poluvrijeme. Serijom 5-0 prišli su na samo -1. No ponovo se razigrao Bobi Marjanović. Na krilima njegove serije, Srbija dolazi do vodstva 50-43. Vodila je Srbija 53-45 a onda se uvukla nervoza. Pokušao je Đorđević uvesti Micića u ritam iako ovog išlo nije. Nijemci su smanjili na 54-49 a onda je Đorđević morao tražiti tajm aut. Nijemci su smanjili na 54-51 a onda je Srbija zaigrala sa mnogo više energije. Uspjeli su naši momci doći do sedam poena prednosti ali Bencing pogađa trojku i smanjuje na 60-56. To je bio i rezultat nakon 30 minuta igre.

Nijemci prave preokret na startu poslednjeg perioda. Serijom 7-2, Nijemci dolaze do vodstva 63-62. To je bilo prvo vodstvo Nijemaca u meču. Nije pomogao ni tajm aut Đorđevića. Nijemci su trojkom Akpinara došli i do +5. U tim trenucima Srbija je bila u igri zahvaljujući nevjerovatnom Marjanoviću. Trojkom Dejana Todorovića, Srbija je došla do izjednačenja. Vodili su Nijemci 75-73 ali onda je Srbija uhvatila ritam. Bobi je pogodio bacanje, Jelovac je vezao pet poena a Todorović upornošću dolazi do poena. Ta serija Srbiji je donijela +6. No sudije su tada pogurale Nijemce i omogućavaju im da naprave seriju 7-0 te da tako dođu do preokreta. Tražio je Đorđević tajm aut ali nije bilo pomoći. U završnici je neshvatljivo vratio Micića, koji je bio van ritma cijelu utakmicu. Sve greške i propuste Nijemci su kaznili i na kraju su došli do pobjede.

Šruder je predvodio Nijemce sa 21 poenom dok su Bencing i Kleber dodali po 16. Srbiju je predvodio Bobi Marjanović sa 22 poena i 11 skokova, dok je Jelovac dodao 19.

I pored poraza, Srbija se plasirala u drugi krug kvalifikacija i prenijeće ukupno deset bodova.

Foto: Youtube