XS
SM
MD
LG

Šehić u Parmi

Asmir Begović više neće biti jedini bh. reprezentativni golman u Ligama petica. Od naredne sezone pridružit ćemu se i Ibrahim Šehić. Dok je Begović stekao reputaciju u Premiershipu, Šehić će ime graditi u Seriji A.

Sportske.ba saznaju kako je Šehić pronašao zajednički jezik sa Parmom te da će sa slavnim italijanskim klubom potpisati trogodišnji ugovor.

Bh. reprezentativac u Italiju stiže u najboljim godinama za golmana pošto je početkom februara proslavio 30. rođendan.

Bivši golman Željezničara koji je prethodnih pet godina branio u Karabagu će u nekadašnjeg člana elitnog kluba Kalčia tzv. “sedam sestara Serije A” stići kao slobodan igrač jer mu je istakao ugovor sa prvakom Azerbejdžana.

Fenomenalne partije u grupnoj fazi Lige šampiona kada je skupio najviše odbrana očigledno nisu prošle nezapaženo, a nagrada za naporan trudi i rad stigla je u vidu transfera u redove povratnika u društvo najboljih ekipa na Čizmi.

Na golu ”A” reprezentacije BiH stajao je u 10 mečeva. Od kako je selektor Robert Prosinečki, Šehić je branio u sve četiri utakmice bh. državnog tima, obzirom da na okupljanjima nije bilo Asmira Begovića. Begovića neće biti niti u test susretima s Crnom Gorom, 28. maja u Zenici, te Južnom Korejom 1. juna u Seoulu, pa će Šehić, gotovo je sigurno, opet biti među stativama gola BiH.

Karijeru je započeo u Željezničaru, od 2011. do 2013. je bio član turskog Mersina. Posljednjih pet godina osvojio je pet titula prvaka i tri Kupa u Azebejdžanju. Sa sarajevskim Plavim bio je šampion BiH i osvajač Kupa.

(A.Č./Sportske.ba)

Ibrahim Šehić