XS
SM
MD
LG

Srpski internacionalci u borbi za F4 EHF Lige šampiona u Kelnu

Već je poznato da će Srbija imati svoje predstavnike na finalnom turniru EHF Lige šampiona u Kelnu, koji se održava 26. i 27. maja. Po svemu sudeći, najbrojnija srpska kolonija u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, iz branioca titule, skopskog Vardara, na dobrom je putu da se po drugi put plasira na završni turnir koji će se održati po deveti put u grandioznoj Lankses Areni u gradu na Rajni.

Vardar (Mijailo Marsenić, Strahinja Milić, Janja Vojvodić i Ilija Abutović) je slavio u prvom meču u nemačkom Kilu (Marko Vujin) 29:28 i imaće lakši deo posla da tu prednost odbrani pred svojim navijačima u nedelju (17 časova).

Šansu za veliku premijeru u Kelnu ima i danski Skjern našeg čuvara mreže Tibora Ivaniševića, koji mora da nadoknadi minus od šest golova u revanšu pred svojim navijačima protiv francuskog Nanta (27:33).

Foto: RSS

Realno, najmanje šanse da se nađe na F4 ima PGE Vive Kelce desnog krila našeg nacionalnog tima, Darka Đukića. Osvajači EHF Lige šampiona iz 2016. godine izgubili su pred svojim navijačima od Pari Sen Žermena 28:34 i tako praktično ostali bez prilike da igraju na završnom turniru sezone.

U jedinom duelu četvrtfinala gde nije bilo srpskih predstavnika, nemački Flensburg i francuski Monpelje su remizirali 28:28.