XS
SM
MD
LG

Lesor tragičar, Budućnost na pobjedu od titule

Košarkaši Budućnosti poveli su sa 2-1 u finalnoj seriji ABA lige. Oni su u trećoj utakmici finalne serije savladali Zvezdu u Morači, sa 78-77.

Budućnost je dobro otvorila meč. Uništavali su Zvezdu pik igrom i poveli su 16-10. Tada kreće serija Feldina i Ročestija i Zvezda dolazi do preokreta. Potom seriju pravi i Budućnost i dolazi do 24-18. U završnici 1/4 Janković i Lesor vraćaju Zvezdu u igru pa je Budućnost imala samo poen prednosti.

Drugi period je Zvezda odigrala sjajno. Feldin je bio raspucan, Ročesti i Lazić kreirali a Omić je bio nepogrešiv. Takođe, odbrana je bila dosta dobra i Zvezda je izgledala jako dobro. Na kraju su sjajnu igru materijalizovali sa +5 na poluvremenu.

U trećem periodu bolja je bila Budućnost. Igrali su dobro u odbrani mada treba reći da ni sudijski kriterijum nije bio isti na oba kraja terena. Zvezda se mučila i izuzev Omića teško poentirala. Budućnost je bolju igru u trećem preiodu iskoristila i došla je do preokreta. Vodili su sa 68-64, pred odlučujućih deset minuta.

U poslednjem periodu veoma se teško dolazilo do poena. O tome govori i podatak da je ukupno postignuto 23 poena. Odbrane su dominirale a poeni su se slavili poput golova. Budućnost je imala +6 ali se Zvezda vraća trojkom Dobrića i i poenima Enisa pod faulom. Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Pogađao je Barović sa jedne a Omić sa druge strane. Pogodio je Gordić a uzvratio je Feldin. Pri rezultatu 77-77, Gordić je pogodio jedno bacanje. Nakon toga obje ekipe su propustile svoje šanse a Zvezda je imala napad za pobjedu. Lesor je napravio blok Ročestiju, ovaj odlaže na stranu za samog Feldina ali Feldin promašuje trojku. Međutim, ni tu nije bio kraj drame. Lesor je uhvatio ofanzivni skok, imao je zicer za pobjedu ali je promašio i Budućnost je došla do velike pobjede.

Zvezda je ovu utakmicu izgubila u samoj završnici. Opet se pokazalo da je Džikić mnogo iskusniji od Alimpijevića. Prilagođavanje petorke petorci vašeg protivnika, nikada ne daje rezultata. Alimpijević se prilagođavao u prvoj utakmici i izgubio je a isto se desilo i večeras. Takođe, ponovo je previše forsirao Bjelicu, koji je zaista bio kriminalan. Džikić je vodio odlično utakmicu, pravio adekvatne izmjene i poteze te je još jednom taktički nadigrao Alimpijevića.

 

Foto: ABA liga