XS
SM
MD
LG

Uve Genshajmer: Slovenija je moj favorit

Vrlo čudna situacija dešava se u redovima Nemačke reprezentacije, dovedeno je samo jedno levo krilo a to je Uve Genshajmer. Poverenje selektora je veoma veliko u igrača koji nastupa za francuski PSŽ. Prokop je odlučio da smanji broj krila i to nikoga nije začudilo. Genshajmer je pričao i o reprezentaciji Slovenije:

Foto: Zimbio.com

– Znamo da su uvek teške utakmice protiv Slovenije i imamo puno respekta za njihove igrače. Igraju brz rukomet, puno tehnički jakih igrača, nadam se da neće biti najbolji protiv nas.

A onih 10-ak razlike iz Stožica ne tako davno? Nemci su već tada pokazali da su klasa iznad svetske bronze…

– Nadam se da možemo ponoviti izdanje iz Stožica, ali za nas je tada sve bilo savršeno. Imali smo malo tehničkih grešaka i nismo im dali šansu. Oni su bili pod pritiskom da pokažu ljudima dobru utakmicu nakon bronze sa SP-a.
Za mene je Slovenija favorit.

Više reči skromnosti i poštovanja protivnika, nego odraz realnosti. Uz to je Vujovićeva reprezentacija pogođena povredama i porazom od Makedonaca.

– Ako vidiš roster igrača još imaju svetske klase, osim Gabera i Doleneca, ne gledam previše na povrede, fokusiramo se na igrače koji su tu.

Nemci su bili pogođeni povredama pre dve godine u Poljskoj, ali otišli do kraja. Sada su bez kadrovskih problema, s puno gladnih igrača…

– Za nas je sada drugačije, nismo underdog, svi nas gledaju kao tim za polufinale i za nas igrače je pritisak drugačiji.