XS
SM
MD
LG

Rastko Stojković: Očekujem da podignemo renome na EP 2018

Rastko Stojković, vratio se u srpski tim, odlukom da odloži operaciju kolena zakazanu za 10. januar na vlastitu odgovornost. Iskusni pivotmen beloruskog Meškova, priključio se treninzima u Zrečama pred meč sa Slovenijom.

Foto: RSS

Koleno ne boli, radim, pokušavam da ga još više ojačam. Za sada je dobro. Očekujem da podignemo renome i reputaciju na ovom Prvenstvu. Teško je zaslužiti poštovanje, ali moramo sve da ostavimo iza sebe i spremimo se za ono što nas čeka. Najmanje važna je utakmica sa Hrvatskom. Igraš protiv domaćina koji ima želju da uzme medalju. Očekuješ da imaju pomoć publike i sudija, sve je to realno da se desi. Daćemo maksimum, ali moramo se skoncentrisati na utakmice sa Švedskom i Islandom. Šveđani su bili sjajni u prethodnim mečevima, možda su i najkvalitetnija ekipa u grupi. Zalomilo se da igramo poslednju utakmicu sa Islanđanima. Zdravstveni bilten i umor će dosta odrediti.
Slovenci...

Poslužiće za taktičko uigravanje, nekih akcija koje nismo stigli sa povređenim igračima. Na tome će biti akcenat, ne na pobedi. Pobeda je uvek prioritet, ali u ovakvoj situaciji par dana pred Prvenstvo, druge stvari su mnogo važnije.