XS
SM
MD
LG

Gagić ''gura'' Partizan

Nije potrebno mnogo mudrosti da bi se došlo do zaključka – dolaskom Đorđa GagićaPartizan jeste dobio masu pod obručima, čvrstinu u odbrani, sigurnost u skoku. Dobio je dovoljno bogatog igrača koji može da proceni šta u kom trenutku treba da radi. Čak i kada bi trebalo da traži izmenu.

Sve to se videlo već na debiju iskusnog centra za crno-beli tim. U pobedi protiv Zadra – posle svega pet treninga sa timom – Gagić je upisao 10 poena, imao osam skokova – izuzetno bitan pokupio je u napadu, na minut i po pre kraja – imao je i dve ukradene lopte. Sve za malo više od 16 minuta na terenu.

- Trudim se da se što pre uklopim – posle svega, rekao je kratko Gagić.

Istovremeno, videlo se i da Gagić u Humsku i nije došao baš najspremniji. Brzo je izgubio dah, morao je traži izmenu. Makar je tako delovalo sa strane. Međutim, on ima drugo objašnjenje. Kaže, nije do snage.

- Tražio sam izmenu jer me povukla želja, toliko me „radio“ adrenalin, da sam jednostavno izgoreo. Plašio sam se da ne napravim neki glup faul. Bilo mi je bitno samo da sednem malo i dođem sebi.

Nije samo tražio izmenu, već i da se vrati u igru.

- Negde, dva i po minuta pre kraja, kad je bila frka, kad smo primili onu trojku, zamolio sam da me vrati. Rekao sam: „Daj ga meni, neće se više upisati“. Tako me i vratio – uz osmeh je rekao Gagić. 

Polako se uklapa, ali ne ide baš sve lagano. Jer...

- Promenio sam ceo sistem igre – priznao je Gagić. - Sada moram sve ispočetka da pohvatam.

Ipak, zadovoljan je...

- Ide to dobro. Svi treneri i saigrači se trude da mi pomognu da što pre uđem u priču, pa da uz Veličkovića, Čakarevića, Mihu, koji je tu jedan od starijih, povučemo i energijom probudimo mlađe. Oni kao da su malo pali, zbog cele situacije i svega što se dogodilo. Mislim da će sada malo da se probude i da će to u nastavku sezone da bude druga priča.

Zbog toga je pobeda nad Zadrom bila vrlo bitna za Partizan.

- Nije bilo sjajno, ali pobedi se u zube ne gleda – dodao je Gagić, jasno aludirajući na pad koji se dogodio u trenutku kada je Partizan vodio 22 razlike.

Zastao je, pa dodao:

- Sve utakmice koje sam gledao ove sezone, bile su otprilike takve. Uvek su na kraju imali problema. Odigrali bi 30 minuta odlično, a onda bi došlo do pada u igri. Tako je bilo i protiv Mornara, čak i MZT-a koji su dobili, pa i sada sa Zadrom. Možda je to do neiskustva. Ali, momci se bore.

Imao je objašnjenje, pa i opravdanje za takve oscilacije.

- Sve to gledam iz ugla da su to mladi igrači. Baš je i Novica pričao o tome, pa i koliko je teško Čanku, kao mladom treneru da postavi sve što je zamislio. Svi ovi momci su tek došli u Partizan, mnogi nisu svesni koliki je to teret, s obzirom da su 24 časa u tome, stalno su na udaru. Sigurno da im to malo pravi pritisak van terena. A da ne pričam tek kako je na terenu.

Isto tako, Gagić nema dilemu da će sve leći na svoje.

- Potrebno im je vreme da shvate gde su i šta su, ali mislim da pošteno rade i da su super momci. Stvarno izgaraju.

Sebe vidi u ulozi iskusnijeg igrača, kome sve to nije strano.

- Trudiću se da ih povučem... – zastao je, pa priznao da se takve stvari dešavaju i njemu, posle toliko godina u profesionalnom sportu.

- Evo protiv Zadra sam i ja iz velike želje ušao u problem sa fulovima – rekao je.

Jer...

- Nije lako kada se vratiš kući, posebno kada je ovako teška situacija, a ti imaš veliku želju da pomogneš. Od kako sam otišao iz Partizana, promenio sam dosta klubova. I, kad se vratiš kući, kad se vratiš u Partizan, drugačije srce radi. Drugačija je energija. Sve! Moraš da se kontrolišeš. Kada te udari adrenalin, rizikuješ da sagoriš.

Sve je prošao čim je izašao na teren, pred – kao retko kada ove sezone – do kraja ispunjene tribine.

- Samo sam govorio sebi - samo polako, korak po korak. Da ne izgorim, da ne napravim više štete nego koristi.

Prvi korak je bio dobar – pobeda protiv Zadra.

- I to je najbitnije u ovom trenutku – zaključio je Gagić,a piše Sportki žurnal.

Đorđe Gagić / FOTO: I. Veselinov