XS
SM
MD
LG

Igokea gostuje u Skoplju

Ovog vikenda na programu je 15. kolo regionalne ABA lige. Košarkaši Igokee odmjeriće snage sa ekipom MZT-a u gostima.

Ekipa Dragana Bajića u ovaj meč ulazi nakon dva uzastopna poraza. Istini za volju izgubili su od Budućnosti i Cedevite ali su mogli malo bolje odigrati. Sada će probati da poprave utisak protiv MZT-a a i probaće da se osvete Makedoncima za poraz u Laktašima u prvom dijelu sezone.

MZT je najlošija ekipa ove sezone u ABA ligi. Imaju samo dvije pobjede i pored Igokee, još su samo dobili Partizan u prvom kolu. Imali su šansi da dobiju još neke mečeve ali nisu svoje prilike iskoristili i sada su u izuzetno teškoj situaciji. Mijenjali su i trenera i igrače sve u nadi da će doći do pobjeda ali za sada te promjene nisu donijele ništa novo.

Što se tiče ove utakmice, biće važan skok jer je Igokea slabo gradila skok protiv MZT-a u Laktašima. Sada to moraju bolje raditi ukoliko žele da dođu do pobjede. I jedni i drugi imaju pod košem svojih aduta. Jevtović i Rikić igraju u dobroj formi a kod MZT+a su standardno dobri Lalić i Trajkovski. Trajkovski je neko mo dobro širi igru i ima domet u šutu za tri poena. Kada uđe u svoj ritam, protivnici imaju velikih problema. Sa druge strane takav igrač je Šibalić ali Šibalić se dosta muči tokom ove sezone i nije dobar u šutu za tri, kao pto je ranije bio.

Što se vanjske linije tiče, kvalitet je na strani Igokee. Radivojević i Ljubičić imaju iskustva ali nisu u najboljoj formi pa to može biti mali problem za Igokeu. Važan će biti i doprinos  Lija, koji igra toplo-hladno ali je kvalitetan igrač. MZT u vanjskoj liniji ima igrače koji dosta šutiraju trojke. Najopasniji su svakako Mavra i Stojanovski, koji su u nekim ranijim sezonama pravili probleme Igokei igrajući za Cibonu odnosno MZT. Moraće Igokea biti dovoljno koncentrisana da ne pravi defanzivne propuste, jer će MZT koristiti svaku priliku da pogodi trojku.

Ovaj meč biće zanimljiv i radi toga što će Željko Lukajić voditi MZT protiv Igokee, sa kojom je osvojio jednu titulu prvaka BiH te dvije titule u Kupu BiH.  Da li će Lukajić doći do pobjede protiv bivšeg tima ili će Igokea još više otežati situaciju ekipi iz Skoplja, saznaćemo u petak od 17h.

Foto: Igokea Republika Srpska