XS
SM
MD
LG
01.12.2017 Administrator

Najbolje iz Srbije - Ivana Španović!

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović dobila je lepo priznanje na tradicionalnoj konferenciji Sporto brend u Portorožu. Njen čuveni skok od 7.24 na početku sezone bio je nenadmašan do kraja! Sporto već godinama proglašava najbolje sportske brendove na prostoru bivše Jugoslavije, a kada je konkurencija dama u pitanju, nije bilo ni najmanje dileme.

Foto: Red Bull Srbija


Ivana je u anketi došla do rekordnog rezultata, pa je treći put u nizu postala pobednica u ženskoj kategoriji.
- Drago mi je što se moji rezultati prepoznaju i van granica, dakle ne samo na nivou Srbije. Laska mi što su uloženi trud i ostvareni uspesi nagrađuju i na drugi način. Ništa što činim ne radim pod pritiskom, već zato što to volim i što želim da ostvarim sopstvene ambicije, a onda su ovakve nagrade i priznanja samo plus na sve to - bila je Ivanina poruka nakon priznanja.

Ivanina praćenost i popularnost je impozantna, na Facebooku ima preko 244.000 pratilaca, Instagramu preko 351.000, Twitteru više od 57.000 pratilaca. Sve to bazirano je i na vrhunskim rezultatima, Ivana je bila jedina i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koja je skočila 7.24 u dvorani u ovoj sezoni! Taj podvig napravila je na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu u martu.


Skok je treći najbolji rezultat svih vremena u skoku u dalj za dame u sali, dok je Ivana najbolja i u celokupnoj zimskoj sezoni 2016-2017 u obe konkurencije. Prema IAAF tablicama, koje se koriste za poređenje u različitim disciplinama, ona je sakupila 1.271 bod, prati je Pjotr Lisek sa 1.267 bodova zahvaljujući rezultatima u skoku sa motkom. Treba imati u vidu da je Španovićeva beležila vrhunske rezultate prkoseći povredama, a sada se priprema za naredno veliko takmičenje, Prvenstvo sveta u Birmingemu od 2. do 4. marta 2018. godine.