XS
SM
MD
LG

Dejvis kup: Srbija dočekuje Ameriku u Nišu
dejvic kup
 
Srbija će takmičenje u Dejvis kupu opet početi iz Niša; foto: Vanja Keser

Najbolji teniseri Srbije opet će, kao i ove godine, takmičenje u Dejvis kupu početi iz Niša, pa će od 2. do 4. februara naredne godine u hali Čair ugostiti selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

Teniski savez Srbije je izrazio želju da ovaj susret bude odigran u Nišu na šljaci, a Međunarodna teniska federacija (ITF) je to dozvolila.

Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu (protiv Švedske i Rusije), nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama - rekao je Nenad Zimomjić, selektor Dejvis kup tima Srbije.

dejvis kup Srbija i Amerika će treći put igrati u Dejvis kupu; foto: Vanja KeserBiće ovo treći susret Srbije i Amerike, a naši teniseri su slavili oba prethodna puta.

Izvukli smo jednog od najtežih protivnika za prvo kolo, s obzirom da smo nosioci. Američki tim je izuzetno jak, predvodiće ga Džek Sok koji igra na završnom Mastersu, tu je Sem Kveri koji je ove godine igrao sjajno na gren slemovima. Tu su i Stivi Džonson i Džon Izner. Imaju i odlične kombinacije za dubl tim. Videćemo u kom sastavu će doći obzirom da se od sledeće godine uvodi pravilo da svaka reprezentacija može da prijavi pet igrača na koje će moći da računa u Svetskoj grupi Dejvis kupa - dodaje Zimonjić.

Još nije poznato koji će teniseri igrati u Nišu i da li će najbolji teniser Srbije Novak Đoković nastupiti posle duže pauze zbog povrede.

Srbija je i 2010. godine, kada je osvojila popularnu “Salataru”, počela takmičenje u Dejvis kupu baš protiv Amerike kod kuće na šljaci.