XS
SM
MD
LG

Muška polufinala US Opena 2017 - Uživo na Eurosportu

137. US Open bliži se kraju, 12. dana takmičenja na programu su polufinalni mečevi u muškoj konkurenciji, kao i finale muških dublova.

 

Četvorica najboljih takmičara na ovogodišnjem US Openu izaći će danas na najveću tenisku pozornicu, na teren Artur Eš stadiona.

Dvojica učesnika polufinala već imaju to iskustvo igranja meča za plasman u poslednji okršaj na turniru, dok su dvojica novajlije u gren slem polufinalima. Dan će otvoriti Pablo Karenjo Busta i Kevin Anderson, a za spektakularnu završnicu pobrinuće se Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

 

26-godišnji Španac je na relativno rutinski način stigao do svog šestog meča u Njujorku, Busta nije dozvolio protivnicima da osvoje ni jedan set i postao je prvi teniser u Open eri koji je igrao protiv četiri kvalifikanta na jednom od četiri najveća turnira u sezoni.

31-godišnji Kevin Anderson je svoj najbolji gren slem rezultat ostvario upravo u Njujorku, kada je savladao Endija Marija za četvrtfinale 2015. godine. Južnoafrikanac je u minulim duelima ove godine napravio čak 92 as servisa, a rekorder je i po broju osvojenih poena kod uspešnog prvog servisa, neverovatnih 83%.

 

Rafael Nadal je turnir počeo kao prvi nosilac, prvi put od 2010. godine. Dvostruki US Open šampion, iz 2010. i 2013., demonstrirao je sjajan tenis poslednjih 10ak dana, kao i tokom sezone, u kojoj je bio finalista Australian opena i pobednik Rolan Garosa. Do svog 26. polufinala, Nadal je izgubio samo dva seta, a u četvrtfinalu je impresionirao, savladavši Andreja Rubljeva rezultatom 6:1, 6:2, 6:2.

Ipak, Španca očekuje veoma težak posao u današnjem meču protiv 28-godišnjeg Argentinca, koji je za malo eliminisan u duelu sa Dominikom Timom, a do svoje prve pobede nad Top 5 teniserom došao je dva dana kasnije, kada je u četiri seta savladao Rodžera Federera. U tom okršaju, Argentinac je osvajao 81% poena kod prvog servisa, napravio je 12 asova i 48 vinera.

 

Španac u međusobnim duelima vodi 8-5, ali se sigurno još uvek seća 2009. godine, kada je Del Potro u Njujorku prekinuo niz od 14 uzastopnih gren slem polufinalnih pobeda Rafaela Nadala. Te godine je na putu do titule u finalu savladao i Federera, kao i Đoković 2011.

Pobediti dvojicu velikana tenisa na jednom turniru je moguće, a da li će se to dogoditi i ove godine, saznajte u direktnom prenosu na Eurosportu 1 i nawww.eurosportplayer.com.

 

Program Eurosporta 1 za 12. dan US Opena:

18:00     Finale muških dublova: Rojer/Tecau v Lopez/Lopez

21:45     Gejm, Šet i Mats

22:00     [28] K. Anderson (Rsa) v P. Carreno Busta (Esp) [12]

Gejm, Šet i Mats

[1] R. Nadal (Esp) v J.M. del Potro (Arg) [24]

Gejm, Šet i Mats