XS
SM
MD
LG

Alasi slavili protiv Klonfera

U izuzetno uzbudljivoj utakmici osmog kola, odigranoj u Staroj Pazovi, Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca ostvarili su još jednu pobedu na svom terenu, savladavši OKK Beograd rezultatom 74:73 (13:22, 26:09, 21:21, 14:21).


Bila je ovo sigurno najbolja i najuzbudljivija košarkaška predstava ove sezone u hali Park. Navijači, njih oko šest stotina, ponovo su ispunili tribine a ove subotnje večeri mogli su da uživaju u svemu što krasi košarku. Igrači obe ekipe pokazali su borbenost, emocije i izuzetnu želju za pobedom. Na terenu se vodio pravi “sportski rat” a bilo je i atraktivnih poteza, blokada i zakucavanja, bilo je rezultatskih preokreta uz neizvesnu završnicu. Gosti su mnogo bolje otvorili utakmicu i krajem prve deonice imali i dvanaest poena prednosti. Igrači Dunava u prvih deset minuta nisu imali rešenja u napadu, dok u odbrani nisu uspevali da zaustave raspoloženog Manojlovića. Druga četvrtina donela je potpuno drugačiju sliku na terenu. Domaći su pokušavali da se vrate u meč ali je do petnaestog minuta OKK Beograd uspešno održavao prednost. Zatim sledi period odlične igre Alasa i u odbrani i u napadu. Nošeni podrškom sa tribina igrači Dunava poenima Miljkovića, Malidžana, Nenadića i Vukosavljevića, prave seriju 16-0 i u potpunosti preokreću rezultat u svoju korist. U drugom poluvremenu gosti su na sve načine pokušavali da se vrate u utakmicu. U nekoliko navrata stizali su i na -3 poena zaostatka. Dunav je uspevao da zadrži prednost ali nikako i da prelomi utakmicu u svoju korist. Tri minuta pre kraja Banovčani su imali dvanaest poena prednosti ali se Beograđani nisu predavali. Uz nekoliko pogođenih šuteva spolja i lošu realizaciju slobodnih bacanja Dunava, košarkaši OKK Beograda u potpunosti smanjuju zaostatak i donose uzbuđenje u završnici. Ipak, domaći nisu dozvolili iznenađenje pa su na kraju zasluženo slavili rezultatom 74:73. Konačan rezultat postavljen je trojkom gostiju u poslednjoj sekundi utakmice. Najbolji u redovima Dunava bili su Dugošija (17p, 8sk, 3as), Zorčić (12p, 14sk, 5as) i Malidžan (8p, 8sk, 3as), dok su se kod gostiju istakli Frend (15p, 9sk) i Simeunović (17p, 5sk). 


Dunav je sada peti na tabeli sa skorom 5-3 dok je OKK Beograd na devetoj poziciji sa skorom 3-5. U Narednom kolu Alasi putuju u Kruševac dok Klonferi, u direktnom TV prenosu, dočekuju lidera Dinamik.

Lazar Zorčić (Dunav):
“Bitna utakmica za nas. Najvažnija su dva boda. Možda igra nije bila najsjajnija. Bilo je napeto do samog kraja. Čestitam svojim saigračima na dobroj igri. Spremamo se za sledeće kolo i sigurno idemo rasterećenije u Kruševac. Nadamo se novoj pobedi na gostovanju.”

Mitar Ašćerić (Dunav):
“Bila je dobra utakmica, tvrda, tesna. Praktično smo mi dobili samo jednu četvrtinu. Igrali smo na manji broj poena što u principu nama i odgovara. Iz dobre odbrane i tranzicije smo došli do rešenja u napadu i na taj način prelomili utakmicu. Na kraju se OKK približio samo na poen razlike. Čestitam gostima iz Beograda na fer i korektnoj borbi, na pravoj muškoj utakmici. Čestitam i svojim igračima na dobroj igri i borbenosti. Bitna je pobeda i rezultat koji nas pomera ka vrhu tabele."

Petar Dimitrijević (OKK Beograd):
“Čestitam ekipi Dunava na pobedi. Dogovor je bio da odbrana bude jaka. Odličan početak za nas. Primili smo samo šest poena u prvih osam minuta a onda su usledile neke greške koje su nas skupo koštale. Dunav je na poluvremenu imao prednost. Pokušavali smo da se vratimo ali nije to bilo dovoljno. Idemo dalje, sledeća utakmica je protiv Dinamika. Idemo na pobedu.”

Darko Kostić (OKK Beograd):
“Čestitao bih ekipi Dunava na pobedi. Bila je jedna muška igra, što se kaže, pod kontaktom, na oba dela terena. Dunav je prvi tim u ligi koji nas je nadskočio ove godine, što pokazuje kakva je borbenost bila na terenu sa obe strane. Izgubili smo samo drugu četvrtinu. Neverovatan pad, što je nedopustivo. To nam se dešavalo i u proteklim utakmicama. Zbog toga smo i doveli Alekseja Nešovića, koji je sa nama tek par dana i sigurno će mu trebati vremena da se malo uklopi u sistem i u rad. Ono što je obećavajuće je primljenih 74 poena, što je posle prvog kola i Kruševca najmanji broj poena koji smo primili. Odlaskom Đekića smo odlučili da budemo malo ogresivniji u odbrani i da probamo da iz dobre odbrane ulazimo u bolji i kvalitetniji napad. Sledeće kolo potrudićemo se da iznenadimo Dinamik i dobijemo utakmicu.”


Mladost Admiral 93 : 88 Beovuk 72
Metalac 79 : 78 Smederevo 1953
Vršac 96 : 79 Sloga
Tamiš 82 : 74 Napredak Rubin
Dunav 74 : 73 OKK Beograd
Dynamic BG 84 : 74 Spartak
Konstantin 79 : 90 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Dynamic BG 8 7 1 15
2 Spartak 8 6 2 14
3 Mladost Admiral 8 6 2 14
4 Vršac 8 6 2 14
5 Dunav 8 5 3 13
6 Tamiš 8 5 3 13
7 Beovuk 72 8 4 4 12
8 Metalac 8 4 4 12
9 OKK Beograd 8 3 5 11
10 Borac 8 3 5 11
11 Napredak Rubin 8 3 5 11
12 Sloga 8 3 5 11
13 Smederevo 1953 8 1 7 9
14 Konstantin 8 0 8 8