XS
SM
MD
LG
06.08.2016 Administrator

Održan turnir mladjih kategorija povodom Dana rudara

Turnir mlađih kategorija rođenih 2001. i 2002. godine koji je održan 4. i 5. avgusta na Aleksinačkom Rudniku povodom  6. avgusta DANA RUDARA u organizaciji FSO Aleksinac, mesne zajednice Aleksinački Rudnik i fudbalskog kluba Rudar ALPOS je uspeo u potpunosti.

Na turniru je učestvovalo četiri selekcije. Pored domaće ekipe koju je selektirao FSO Aleksinac učestvovali su još FK Radnički Niš, FK Real takođe iz Niša kao i FK Rad iz Beograda.

Prvog dana turnira na programu je bilo polufinale .

FSO Aleksinac – FK Real 2:0 (2:0)

FK Radnički – FK Rad 0:1 (0:0)

Domaći sastav je opravdao ulogu favorita protiv najmlađe ekipe na turniru i rešio pitanje pobednika još u prvom poluvremenu. Golove su postigli Ostoja Lazić u 8 minutu i kapiten Nikola Novković u 31 minutu.

U drugoj utakmici bilo je mnogo više neizvesnosti. Dva tima su prikazala jednu kvalitetnu i tvrdu partiju.Trenutak odluke desio se deset minuta pre kraja utakmice kada je Luka Novitović postigao pobedonosni pogodak i odveo građevinare u finale.

Ekipe su posle prvog dana turnira imale prenoćište sa večerom, doručkom i užinom u ustanovi za odmor i rekreaciju dece ''LIPOVAC'' u Lipovcu.

Drugog dana turnira na programu su bile utakmice za plasman .

Utakmica za 3.mesto FK Radnički – FK Real  2:1 (0:0)

Finale : FK Rad – FK FSO Aleksinac  2:0 (0:0)

U utakmici za utešno treće mesto na turniru iskusniji fudbaleri Radničkog su na jedvite jade i uz dosta muke pobedili ekipu Reala, koja je i povela početkom drugog poluvremena i bila mnogo opasnija i bolja ekipa.Posle vođstva su stali,a to su umeli da kazne igrači Radničkog i sa dva brza pogodka osiguraju pobedu.

U velikom finalu ipak se nije desilo iznenađenje.Favorizovana ekipa iz Beograda je kontrolisala loptu tokom celog meča, bili su bolji i sasvim zasluženo pobedili.Našoj ekipi najveći podstrek je sigurno gromoglasan aplauz sa tribina posle utakmice, jer su ostavili srce na terenu, borili se svim snagama, izgarali na terenu i bili nadomak penal ruleta. Ali nažalost u poslednjih deset minuta primaju dva pogodka i osvajaju drugo mesto.Ekipi Rada takođe sve pohvale za igru i fer ponašanje na terenu.Sudijske trojke su profeionalno obavile svoj posao.

Stotinak gledalaca je uživalo oba dana turnira u lepim potezima i golovima budućih nada Srpskog fudbala.

Na kraju turnira predsednik FSO Aleksinac gospodin Leonardo Matić zahvalio se svim ekipama koje su učestvovale kao i ljudima koji su pomogli da ovaj turnir uspe u potpunosti i obećao da će turnir postati tradicionalan .