XS
SM
MD
LG

Veterani Sloge opet na tronu

Na stadionu za male sportove „Mladost“ u Aleksincu održan je Memorijal „Slobodan Jovanović Banana“, u znak sećanja na ovog vrsnog fudbalera Napretka i nekadašnjeg direktora nekoliko aleksinačkih preduzeća. Radi se, zapravo, o tradiocionalnom tromeču u malom fudbalu u kome su snage odmerili veterani fudbalskih klubova: Napredak iz Aleksinca, Ozren iz Sokobanje i Sloga iz Ćićevca.

U prvoj utakmici Ozren je sa 2:0 savladao ekipu Napretka. Aleksinčani su pretrpeli poraz i od Sloge i to sa 4:1, dok je meč između Sloge i Ozrena okončan bez golova – 0:0. Pobednički pehar, kao i prošle godine, osvojila je Sloga iz Ćićevca. Peharima su nagrađeni i drugoplasirani Ozren i Napredak kome je pripalo treće mesto.

Pre početka turnira, učesnike je pozdravio Bojan Mladenović, predsednik Sportskog saveza opštine, a potom je minutom ćutanja odata pošta Slobodanu Jovanoviću Banani koji u gradu na Moravici i dalje slovi za najboljeg igrača Napretka svih vremena Ovogodišnji, osmi po redu memorijal zajednički su organizovali Sportski savez opštine, Opštinski fudbalski savez i Opštinska organizacija za turizam i sport – OTIS.

Gledalaca: oko 100. Sudije: Branko Dimitrijević, Dušan Paunović (Aleksinac).

NAPREDAK: Lazarević, Ranđelović, Karić, Stojanov, Jonić, I. Jovanović, Petrović, Miletić, Stojanović, Milovanović.

OZREN: Stevanović, Milenković, Lepojević, Jovanović, Frankulović, Gavrilović, Stevanović, Manojlović.

SLOGA: Miljković, Ivanović, Petrović, Babić, Kovačević, Čukić, Todorović, Maksimović.