XS
SM
MD
LG

Plivanje: Bakovićeva okićena zlatom Nikolićeva srebrom na „Trofeju Beograda“

BEOGRAD, 11. april (Info centar).- Na 14. „Trofeju Beograda“ u skokovima u vodu na beogradskom Tašu, dva prva mesta sa daske (jedan i tri metra) osvojila je juniorka Jelena Baković („A“ kategorija), dok se kadetkinja Tara Nikolić („D“ kategorija) okitila srebrnim medaljama sa daske od jednog metra i sa tornja. Nikolićevoj je pripala i bronza u sinhronim skokovima u paru sa Anjom Miljević („C“ kategorija). Miljevićeva je osvojila i srebro sa daske. Ivan Nikolić („B“ kategorija) ima drugo mesto sa tornja i dva treća sa daske, dok su se Jana Petrović i Đorđe Miletić (oboje „A“ kategorija) po jednom penjali na najniže mesto na pobedničkom postolju.

Mnogo lepih utisaka ostalo je posle 14. „Trofeja Beograda“. Tokom vikenda umeće je pokazalo 107 takmičara iz 18 klubova iz Turske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda za najuspešniju selekciju pripao je Steaui iz Bukurešta, koja je uglavnom sa kadetskom selekcijom pokazala sve odlike sjajne rumunske škole. Po broju medalja najbolja je ekipa Vitoše iz Sofije.

Od naših klubova najbolji utisak ostavio je Čukarički, koji je po broju poena četvrti u ukupnom plasmanu, dok je sa 11 medalja (dve zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih) na petom mestu po broju odličja.

- „Trofej Beograda“ je u svemu prevazišao naša očekivanja, svi gosti otišli su prezadovoljni, oni koji su bili prvi put u Beogradu obećali su dolazak i sledeće godine, ostali su već naši pravi sportski prijatelji. I naši najkvalitetniji takmičari pokazali su zavidnu formu na startu sezone, u jakoj konkurenciji, pogotovo kadetskoj. Uz medalje ostvareni su i rezultati znatno viši od reprezentativnih normi što nam daje nadu da će juniori na Evropskom prvenstvu u Rijeci, i oni mlađi na Kupu Mediterana u Bolcanu imati dobre rezultate- rekao je Vukan Vuletić potpredsednik saveza za skokove u vodu Sbrije i direktor „Trogfeja Beograda“. - Ovakvo takmičenje ne bismo uspeli da organizujemo bez pomoći i podrške Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, a posebnu, veliku, zahvalnost dugujemo i SRC Tašmajdan.