XS
SM
MD
LG

Lider Super lige ,za rukometašice , aranđelovčki Izvor Bukovička Banja , nezaustavljivo grabi ka pol poziciji pred plej of

Izvor Bukovička Banja u potpunosti se revanširao ekipi Medicinara iz Šapca za „zakinut“ bod u prvom delu takmičarske sezone , kada je meč sedmog kola Super lige Srbije u Sali Gimnazije 01.11.2015.godine završen nerešenim rezultatom 36:36. Aranđelovčanke su , sinoć (25.02.2016.godine) gošćama nanele ubedljiv poraz za krajnjih + 9 , uz rezultat 35:26 , poluvreme 15:14.

Meč je i za jedne i za deuge bio bodovno bitan , posebno za gošće koje još uvek gaje ambiciju da se plasiraju među najbolje ekipe koje će se u plej ofu boriti za titulu prvaka države , dok je Izvor pobedom udaljavao Medicinar od te želje jer bi plasman među kvartet odabranih ekipa šabačkog superligaša ekipi trenera Maksića umanjio bodovni saldo koji bi lider preneo u borbi za titulu. Te karte otvorene su i u izjavi trenera pobedničke ekipe po završetku utakmice kada je Živojin Maksić potvrdio da bi Izvoru više odgovaralo da učesnik plej ofa bude Železničar iz Inđije sa kojim njegov tim ima bolji skor , odnosno dve pobede i 4 boda koje će preneti u konačan obračun za titulu prvaka države.

Žestoko na terenu , detalj sa utakmice Izvor BB-Medicinar (Foto: Milan Jovanović)

Tanja Penev , trener Medicinara u izjavi posle meča , naglasila je da je njen tim u Aranđelovac doputovao sa željom da pruži dostojan otpor snažnom domaćinu , oslabljen izostankom tri igrača koji su zbog bolesti ostali u Šapcu i nadom da će u preostala dva meča do početka plej ofa osvojiti dovoljno bodova u utakmicama sa Jagodinom kod kuće i Slogom u Petrovcu na Mlavi , uz eventualni kiks glavnog konkutenta za poziciju 4 , Železničarom , koji u Inđiji dočekuje Minakva Vojvodinu iz Novog sada , a u poslednjem kolu putuje u Niš , ekipi Naise...

To su bile želje pre i posle meča , a na samoj utakmici favorit je u većem delu meča bio dominantan , imao prednost , u prvih 30 minuta od 2 do 4 gola , a u nastavku utakmice ta razlika išla je i do + 10 golova razlike. Domaćin je dobro počeo jer je u 7 minutu imao rezultat 4:0 , a gošće su svoj prvi gol postigle minut kasnij. Ta razlika od 3 do 4 gola bila je najčešći rezultat na semaforu u prvom poluvremenu u kome je trener Izvora , u ranoj fazi igre dosta kombinovao tražeći dobitnu kombinaciju koja će omogućiti povećanje prednosti još u prvom poluvremenu što bi omogućilo mirniji nastavak uutakmice. Finiš prvog dela meča bolje je iskoristio Medicinar koji je do isteka 30-og minuta uspeo da gotovo u potpunosti anulira prednost Izvora , pa se na odmor otišlo rezultatom 15:14.

 

Najefikasnija u pobedničkom timu Timea Rabata 10 golova (foto:Milan Jovanović)

Prvo i jedino izjednačenje viđeno je u 33 minutu kada je Ana Radović realizovala svoj treći penal i svojoj ekipi donela potpuni rezultatski egal... Od tog trenutka domaće rukometašice zaigrale su još angažovanije , napravile nekoliko mini serija od 3:0 ili 4:0 , da bi uz dodatnih 6:0 u periodu od 49 do 53 minuta sudbina ovog meča bila potpuno zapečaćena , pa je do kraja utakmice ostala još jedino dilema sa koliko će razlike Izvor Bukovička Banja dobiti ovaj duel i ko će postizati golove na jednoj i drugoj strani terena.

Maksić je i dalje „mešao karte“ pažljivo čuvajući energiju svojih najiskusnijih igrača Sanje Rajović , Danijele Ilić i Milice Danilović , od kojih poslednja u nizu nije ni ulazila u igru u sinoćnjoj utakmici ova dva tima. Svako je u tom periodu utakmice , ko je ulazio na parket , doprineo konačnom uspehu domaćina a izdvojile su se golman Ana Kačarević svojim odbranama (16) , Ana Kojić borbenošću i 100 % realizacijom (4 gola) , dok su standardno dobre bile Katarina Stanić (6 golova) , i sinoć najefikasnija , i uvek borbena Timea Rabata sa konačnih 10 golova u mreži raspoložene Bojane Šimšić. Maja Radoičić postigla je 4 gola , Marija Petrović 5 pogodaka , a po dva prelepa gola postigle su Ana Tomković i Danijela Ilić a 100 % realizaciju sa penala imala je Milica Anić sa 2 realizovana sedmerca .U prvom poluvremenu , sudijski par Branislav Nenadić (Mladenovac) i Darko Stefanović (Beograd) nisu pokazili ni jedno isključenje domaćim igračima , dok su u nastavku utakmice po kazni odmarale: Tomković,Anić i Stefanović.

Veliki borac i profesionalac-Ana Radović,ŽRK Medicinar (broj 9. crveni dres)-foto: Milan Jovanović

Trener Medicinara , Tanja Penev , sa manjim fondom igrača u odnosu na kolegu Maksića , malo je toga mogla da menja u svom timu. Gotovo svih 60 minuta igrala je jedna postava , pa se igra zasnivala uglavno na bekovskoj liniji koju je predvodila uvek maksimalno angažovana Ana Radović (7 golova , 4 iz penala od 5 pokušaja) uz asistenciju Aleksandre Ručnov (6 golova-1 iz sedmerca) i Tamare Đurković (3 gola). Iznenađenje , i za same šapčanke , predstavljala je rola mlade Ane Stanković koja je na „prinudnoj poziciji“ pivotmena postigla 6 golova , dok su se u strelce u gostujućoj ekipi još upisale i Marija Andrić sa 3 , odnosno Jovana Milošević sa jednim golom. I za gošće , kao i za domaćina , 3 isključenja (Ručnov 2 i Stanković jedno), uz 6 penala od kojih je realizovano ukupno 5.

Malobrojna aranđelovačka publika nagradila je aplauzom svaki dobar potez aktera ovog duela , a bilo je svega: golova sa 9 i više metara tamo gde se spajaju prečka i stativa (Tomković,Ilić i Stanić) , brzih kontranapada (Rabata , Kojić i Rajović) , lepih i maštovitih asistencija na crtu Mariji Petrović, Sanji Rajović i Timei Rabati (Ilić,Stanić i Anić) kao i odličnih odbrana raspoložene Ane Kačarević koja je „hranila preciznim loptama“ svoje najbrže igrače u kontrama. Aplauze je pobrala i Ana Radović , posebno u trenutku kada je stisla zube i uprkos povredi skočnog zgloba nastavila utakmicu za koju je i sama u tom trenutku znala da je teško može rešiti zajedno sa svojim saigračima u korist šabačkog tima , koji se aranđelovčanima predstavio kao borbena i kvalitetna ekipa.

Reprezentativno izdanje golman Izvora Bukovičke Banje,Ana Kačarević (foto:Milan Jovanović)

Izvor Bukovička Banja već u subotu putuje u Kikindu , gde će od 18:00 sati odmeriti snage sa istoimenom ekipom , u sredu 02.03. je u kragujevačkoj hali „Jezero“ od 18:00 sati zakazan derbi sa Radničkim a poslednja utakmica pred početak borbe za titulu je zakazana za narednu subotu kada u SRC „Šumadija“ dolazi Kučevo.

U predposlednjem kolu Super lige Srbije za rukometašice sastaju se: u Inđiji Železničar i Miinaqua Vojvodina , u Kučevu istoimenoj ekipi gostuje Naisa , Medicinar će u Šapcu dočekati Jagodinu dok poslednji par čine Radnički i Sloga.

Foto: Milan Jovanović

Prilog: Radio Televizija „Sunce“ iz Aranđelovca.

 


18 .kolo Superliga
Minaqua Vojvodina 30 : 28 Radnički
Sloga 29 : 25 Medicinar
Jagodina 25 : 21 Kikinda
Izvor Bukovička Banja 33 : 32 Kučevo
Naisa 29 : 26 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 18 15 2 1 32
2 Naisa 18 13 1 4 27
3 Radnički 18 12 2 4 26
4 Železničar 18 8 3 7 19
5 Medicinar 18 8 1 9 17
6 Sloga 18 7 1 10 15
7 Jagodina 18 7 0 11 14
8 Kikinda 18 6 0 12 12
9 Kučevo 18 5 0 13 10
10 Minaqua Vojvodina 18 4 0 14 8