XS
SM
MD
LG

DLZ: Pobeda Tare na Zlatiboru 3:2 za treće mesto

Odbojkašice Tare  pobedile su  šestom kolu Druge lige Zapad ekipu domaćina  Zlatibor iz Čajetine sa  3:2 u setovima. I ako je Zlatibor važio za favorita gostujuća ekipa iz grada kraj Drine  počla je utakmicu sigurno  i   sa odličnim prijemom  libera Jokić Jelena i napadima izuzetno raspoloženog primača Tatjane Glišić održavali su  prednost sve do 20:17, a  onda su Čajetinke dodale gas i pobedile prvi set sa 25:22.

Ponovila se igra Tare iz prošle sezone kada su igrale lepu i atraktivnu odbojku, a gubile setove i utakmice. Vreme između dva seta trener Tare Dragan Pavlović iskoristio je da smiri igračice, jer  se u igri nije imalo  šta menjati. I zaista drugi set  Tara započinje , kao iz  udžbenika. Popravljaju osetno prijem primač Marić Andrijana i sve lopte koje je dobila od dizača Jovane Jevremović  sigurno je  poentirala u polju protivnika. Onda na sevis dolazi srednji bloker Sara Bulatović i nastaje  neverovatna serija od 13 uzastopno  osvojenih poena , a  libero Zlatibora zajedno sa oba primača nije mogao da nađe način kako da primire loptu i pošalju je  do svog  dizača. Ovo je svakako bila najbolja utakmica  Sare Bulatović od kako je došla na pozajmicu iz OK Vizure. Na kraju 25:9 za Taru i 1:1 u setovima.

Treći set počeo je , kao i drugi, a razliku  u korist Tare održavala je koretor Ana Milinković koja je  na ovoj utakmici imala izuzetno visok  procenat osvojenih poena i  sasvim je opravdala   svoj dolazak iz Vizure u  Taru. Srednji bloker  Ivana Petković je sa nekoliko sigurnih blokova umirila domaće igračice da bi se na kraju set završio 25: 14 za  popularne  Vidre i 2: 1 u setovima u korist gostujuće ekipe. Pokušava o je trener Stanko Brašanac da izmenama popravi prijemi igru svoje  ekipe, ali  je  igračicama Tare polazilo sve za rukom. I kada se očekivalo da Tara rutinski odigra i četvrit set i sigurno pobedi  pri rezultatu 13: 10 dolazi do pada koncentracije u igri Tare i za nekoliko minuta Zlatibor prelazi u vodstvo i na kraju dobija  i seta sa 25:20 za 2:2 u setovima.

Peti set počinje sigurnim poenima Tare koja je do kraja  imala veću želju za pobedom i dobrom igrom, kao i u toku cele utakmice završava set sa 15:11 i konačnih 3:2 u seetovima.

Mali broj treninga pred ovu utakmicu naše igračice nadoknadile su  velikom željom  za pobedom  i borbenošću na terenu. Trenutno smo na trećem mestu na tabeli  i to je cilj koji smo zacrtali na početku sezone. jer želimo da  se plasirami u Prvu ligu srbije. Žao mi je što  nismo sve rešili u četvrtom setu, ali je utakmica bila lepa i borbena i klub sa Zlatibora sa predsednicom Nadom i trenerom Stankom i svim igračicama su naši veliki sportski prijatelji. Rivalstvo se zaboravlja odmah posle utakmice. a ostaje  uspomena na odličnu  odbojkašku predstavu -izjavio je predsednik kluba Mihailo Jevtić.

Sledeći vikemd Tara opet gostuje i to ekipi Ekonomca iz Kraljeva.








Gimnazijalac 2 : 3 Tutin Dalas
Crnokosa 0 : 3 Trstenik
Putevi Trendteks 0 : 3 Borac
Mokra Gora 3 : 0 Ekonomac
Tara 3 : 2 Zlatibor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gimnazijalac 6 5 1 16
2 Tutin Dalas 6 5 1 13
3 Tara 6 4 2 12
4 Borac 6 4 2 11
5 Zlatibor 6 3 3 10
6 Putevi Trendteks 6 3 3 9
7 Ekonomac 6 2 4 8
8 Trstenik 6 2 4 5
9 Mokra Gora 6 2 4 5
10 Crnokosa 6 0 6 1