XS
SM
MD
LG
18.11.2015 Miloš Zbućnović

Pobeda Hajduka u derbiju lige za jesenju titulu prvaka

Fudbaleri Hajduk Juniora nastavili su niz nepobedivosti od početka prvenstva. Protekle subote na stadionu Hajduka u Kuli savladali su veoma dobru ekipu Alekse Šantića koja se nalazi na drugom mestu međuopštinske lige somborskog regiona. Hajduci su tako kolo pre kraja obezbedili jesenju titulu prvaka ove lige, uz dosadašni skor od 10 pobeda i jedan remi.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Hajduk Junior - Janičić, Dragović, Stojanov, Lukišić, Vujović Vladan, Vujović Filip, Đurišić. Firman, Vuković, Danojević i Božović. Sa klupe su ušli: Lančužanin, Kostić i Vujmilović. Trener ekipe je Vještica Radovan.

Aleksa Šantić – Đurđević, Ćeklić, Podkrajac, Pejak Srđan, Tomić Nikola, Tomić Marko, Sjeran, Pejak Nenad, Babić, Miličić i Lazarević. Sa klupe su u igru ušli Drašković, Jurić i Simić. Trener ekipe je Gavrić Slavko.

Glavni sudija – Janković, pomoćnici – Manić i Merdanović. Delegat – Kutina. Gledalaca: 220

Po lepom vremenu kuljani su pobedili rezultatom 3-1 (1-1 na poluvremenu). Borbena i napadačka igra obe ekipe prikazana je od samog starta. Videlo se odmah da gosti nisu došli u Kulu da se brane.Bilo je nekoliko poluprilika za gol na obe strane u prvih pola sata igre. Potom i jedna velika šansa za goste kada je napadač Alekse Šantića šutirao preko prečke sa svega nekoliko metara udaljenosti od gola Hajduka. Zatim je napadač kuljana Danojević lepo šutirao iskosa sa dvadesetak metara, ali je golman Đurđevič lepom paradom odbanio mrežu šantićana. U 42. minutu veznjak Hajduka Božović je odgurnut u šesnaestercu gostiju. Sudija je doneo ispravnu odluku pokazavši na belu tačku. Treba istaći da prekršaj nije bio pregrub, ali pošto je svaki prekršaj u šesneastercu penal, sudija je bio u pravu što ga je i dosudio. Golman gostiju Đurđević zbog vređanja sudije dobio je žuti karton, a pošto je nastavio sa uvredama na račun glavnog arbitra utakmice, glavni sudija Janković pokazao mu je potom i crveni karton.Gosti zatim vrše izmenu gde rezervni golman ulazi u igru.Odgovornost u izvodjenju kaznenog udarca je i ovoga puta preuzeo Vladan Busta Božović. Vratar se bacio na jednu a loptu je poslao u drugu stranu, 1-0 za Hajduk u 44. minutu utakmice.

Da je penal postojao možete se uveriti na sledećem kraćem snimku. Ovih dana će na Youtubu biti postavljen i snimak većih šansi i golova sa utakmice.


Gosti se nisu predavali, opravdavši tako drugu poziciju na tabeli. U bukvalno poslednjoj sekundi prvog poluvremena, a igrala se nadoknada od 3 minuta, fudbaleri Alekse Šantića su izjednačili. Izveli su veoma dobro aut, lopta je bačena oštro u centar šesnaesterca gde je Sjeran dočekao i glavom poslao u gol. Rezultat je tako posle prvog poluvremena glasio 1-1.

Utakmica je u drugom poluvremenu poprimila drugačiji oblik, u velikoj većini vremena u nastavku susretalopta je bila u posedu domaćina, koji su kako se utakmica približavala kraju sve ozbiljnije napadali i stvarali sve bolje šanse. Jedna od većih je svakako bila u 77. minutu kada je Vladan Vujović glavom sa desatak metara od gola pogodio prečku gostiju.

Veliku razliku na terenu u korist Hajduka doneli su omladinci ovog kluba, koji su još jednom dokazali svoj veliki talenat i kvalitet. Lančužanin, Kostić i Vujmilović odlično su reprezentovali hajdukovu omladinsku školu. Sva trojica su ušli u igru u dugom poluvremenu. U 81. minutu Vujmilović je dobio loptu na vreme od Dragovića, hitro je utrčao u šesnaesterac gostiju, golman je izleteo na njega, a 17-ogodišnji napadač je loptu poslao tik uz unutrašnji deo stative, donevši tako veliku radost domaćinu, 2-1 za Hajduk. Da ovo nije bila slučajnost, Vujmilović je pokazao već tri minuta kasnije kada je postigao još jedan lep pogodak. Vuković je odlično prošao po levoj strani terena ubacio lopru prema ivici šesnaesterca gde je majstorski primio mladi Hajdukov napadač i smireno poslao u mrežu.

Ovo je bio i konačan rezultat utakmice, 3-1 za Hajduk. Sve u svemu lepa fudbalska utakmica na obe strane, i pored crvenog kartona vredno je istaći fer i sportsko ponašanje obe ekipe na terenu i predstavnika klubova na klupama. Zaslužena pobeda Hajduka koja im je osigurala jesenju titulu kolo pre kraja. Ekipa Alekse Šantića je slobodna u narednom kolu, dok Hajduk gostuje u Kupusini petoplasiranoj ekipi na tabeli.

Na proleće očekujemo nove zanimljive utakmice na stadionu Hajduka.


Telečka 2 : 3 Jedinstvo 1947
Dunav 2 : 0 OFK Metalac
Dinamo 3 : 0 KFK Kula
Graničar 7 : 0 Jedinstvo (R)
Rastina 1918 3 : 4 Partizan
Hajduk Junior 3 : 1 Aleksa Šantić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hajduk Junior 11 10 1 0 31
2 Aleksa Šantić 12 9 1 2 28
3 Crvenka 11 7 2 2 23
4 Graničar 11 7 2 2 23
5 Partizan 11 7 1 3 22
6 Dunav 11 7 1 3 22
7 Rastina 1918 11 4 2 5 14
8 Dinamo 11 4 1 6 13
9 OFK Metalac 11 4 1 6 13
10 Jedinstvo (R) 11 3 2 6 11
11 Jedinstvo 1947 11 1 0 10 3
12 Telečka 11 1 0 10 3
13 KFK Kula 11 1 0 10 3