XS
SM
MD
LG

Ribničani posustali posle odmora

Posle lošeg starta i dva poraza, od kojih jedan i na svom terenu od Metalca iz Kraljeva, kragujevački zonaš Arsenal stabilizovao tim i nastavio bez poraza. U derbiju sedmog kola Zone „Morava“ popularni Palilulci savladali su Karađorđa iz Ribnice, kod Kraljeva, sa 3:1, zabeležili četvrtu pobedu u ovoj sezoni i vratili se u gornji deo tabele.

Otpor gostiju slomljen je u drugom poluvremenu. Bolje fizički i tehnički pripremljena kragujevačka ekipa je stvorila nekoliko šansi, od kojih je iskoristila samo tri. Arsenal je od početka krenuo napadački i brzo došao do vođstva. Korpulentni Vladimir Barać već u šestom minutu pogodio je mrežu golmana Ribničana, koji su u Kragujevac doputovali sa samo 11 igrača. On je lepo primio povratnu loptu sa desnog boka, oslobodio se protivničkog igrača i rutinski savladao Slobodana Ponorca. Imali su domaći igrači šanse da pobedu obezbede i u prvom poluvremenu, ali je golman gostiju zaustavio njihove udarce ili su oni završili pored gola. Jedinu šansu gosti su iskoritili u finišu prvog poluvremena. Jedan duel između štopera Arsenala Bojana Jovanovića i protivničkog igrača pred golom domaćina sudija Dušan Arsović iz Gornjeg Milanovca sankcionisao je penalom, koji je samo on video. Siguran izvođač sa 11 metaara bio je Nemanja Arsenijević, u 42. minutu, i izjednačio na 1:1, ali je to bilo sve što su gosti učinili na stadionu u Palilulama.

Fudbaleri Arsenala sa trenerom Buzićem i pojačanjima poboljšali i igru i plasman (Foto: M. Jovičić)

U drugom poluvremenu trener Željhko Buzić je pojačao pritisak na gol Karađorđa uvođenjem Miloja Otovića od 46. minuta. To je urodilo drugim vođstvom Arsenala samo posle desetak minuta igre. Bek Nenad Ilić izveo je udarac iz prekida sa sa oko 25 metara i svojoj ekipi obezbedio drugo vođstvo. U 69. minutu pobedu Arsenala „overio“ je Bojan Spasojević posle centaršuta Baraća. Tako je zonaš iz Palilula prema očekivanju osvojio tri nova boda i osigurao mesto u gornjem delu tabele.

Pitali smo trenera trenera Arsenala šta je uticalo na promenu igre posle dva uzastopna poraza na startu prvenstva.

Počeli smo bez nekoliko novih igrača koje nismo stigli na vreme da registrujemo. Tek od trećeg kola uključivanjem Baroša, Spasojevića, Ilića i golmana Filipovića ekipa je dobila fizionomiju igre koju smo želeli. Podigli smo formu i sada možemo ravnopravno da igramo sa svim ekipama u Zoni „Morava“. U sledećem kolu gostujemo u Trbušanima i idemo na pobedu kao i na svakoj narednoj utakmici – potvrdio je za „Šumadijapress“ trener Arsenala Željko Buzić.

I drugi kragujevački zonaš osvojio je bodove i to u gostima. Fudbaleri Slavije u derbiju sedmog kola slavili su u Mrčajevcima u susretu sa jednim od kandidata za prvo mesto Orlovcem, rezultatom 3:2. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Sloboda (Č) – Jošanica 2:0, Braća Vuković – Polet (T) 2:0, Tutin – Bane 2:2, Dragačevo – Oml adinac 2:1, Metalac (KV) – Takovo 0:0. Susret Ovčar – Trepča nije odigran zbog nedolaska gostiju kojima se navodno pokvario autobus, pa će takmičarski organ odlučiti da li će se odigrati utakmica u novom terminu ili će se registrovati službenim rezultatom za domaćina.

Posle uspešnog vikenda kragujevačkih zonaša, Slavija i Arsenal zauzimaju peto i šesto mesto na tabeli sa po 12 bodova, a u vođstvu su Jošanica iz Novog Pazara i Sloboda iz Čačka sa po četiri boda više.

U narednom, osmom kolu Zone Morava Arsenal gostuje u Trbušanima i sastaje se sa Omladincem, a Slavija u Bresnici dočekuje Dragačevo iz Guče. U ostalim susretima sastaju se: Jošanica – Takovo, Trepča – Metalac (KV), Omladinac – Ovčar, Bane – Orlovac, Karađorđe (R) – Tutin i Sloboda – Braća Vuković.

U Zoni „Dunav“ odigrano je, takođe, sedmo kolo. Gruža je poražena u selu Živica kod Požarevca od Obilića sa 3:2 i prepustila prvo mesto Homoljcu iz Žagubice, koji je savladao na svom terenu Omladinca iz Rače sa 3:0. U ostalim susretima postgnuti su sledeći rezultati: Radnički 1926 (P) – Napredak (M) 4:3, Basarac – VGSK 4:2, Morava (VP) – RSK 1:2, Šapine – Sloga (B) 3:1, Borac (Ž) – Proleter (V) 2:3 i Jasenica 1911 – Rudar 2:1.

U narednom kolu sastaju se: Gruža – Morava, Napredak – Rudar, Proleter – Jasenica 1911, Sloga – Borac, Omladinac – Šapine, RSK – Homoljac, VGSK – Obilić i Radnički 1926 – Basarac.


ARSENAL – KARAĐORĐE (RIBNICA) 3:1 (1:1)

KRAGUJEVAC – Stadion: U naselju Palilule. Gledalaca: 50. Sudija: Dušan Arsović (Gornji Milanovac). Pomoćnici: Nemanja Bogdanović i Marija Đoković (oboje iz Čačka). Strelci: Barać u 6. i Ilić u 56. i 59. minutu za Arsenal, Arsenijević u 42. minutu iz (jedanaesterca) za Karađorđa. IGRAČ UTAKMICE: Nenad Ilić (Arsenal).

ARSENAL: Rafailović, Ilić, Baroš, Lazović (Stevanović), Jovanović, Todorov, Ivković, Milutinović, Barać (Ćosić), Spasojević, Simić (Otović).

KARAĐORĐE: Ponorac, Parezanović, Jovanović, Arsenijević, Komatović, Panović, Terzić, Šarac, Milević, Puzić, Martić.


7 .kolo Zona Morava
Sloboda (Č) 2 : 0 Jošanica
Braća Vuković 2 : 0 Polet (T)
Arsenal 3 : 1 Karađorđe
Tutin 2 : 2 Bane
Orlovac 2 : 3 Slavija (K)
Dragačevo 2 : 1 Omladinac (NS)
Ovčar 0 : 0 Trepča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda (Č) 7 5 1 1 16
2 Jošanica (-2) 6 5 0 1 13
3 Arsenal 6 4 0 2 12
4 Slavija (K) 7 3 3 1 12
5 Braća Vuković 7 3 2 2 11
6 Orlovac 6 3 1 2 10
7 Tutin 6 2 3 1 9
8 Omladinac (NS) 7 3 0 4 9
9 Dragačevo 6 3 0 3 9
10 Trepča 7 2 2 3 8
11 Takovo 6 2 1 3 7
12 Karađorđe 7 2 0 5 6
13 Bane (-9) 7 4 2 1 5
14 Ovčar 6 0 1 5 1
15 Polet (T) (-1) 7 0 0 7 -1