XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Inđija - Javor 2:1
Dva sportska prijatelja i rivala, Inđija i Javor su odigrali zanimljivu utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije. Prisutni gledaoci na Gradskom stadionu nisu mogli baš da budu zadovoljni viđenom igrom u prvom poluvremenu koja se svodila na igru između dva kaznena prostora, a samo povremenu su neke akcije budile nadu da može iz njih da se izrode prilike za gol.

Drugo poluvreme je praktično otvoreno golom u 52.minutu. Bio je to korner za domaćina koji je izveo Rnić. Njegov centaršut pada u buket igrača. Lopta se odbija ka Zakariji Suraki koji je preciznim udarcem smešta u mrežu. Golman gostiju Đogatović je samo pogledom ispratio let lopte, 1: 0.

Ovaj gol je sve razdrmao na stadionu, pa je u nastavku viđena daleko zanimljivija utakmica sa dosta prilika za gol. Ređale su se kao na traci prilike za domaće igrače. U 56.minutu, Rnić brzo izvodi slobodan udarac, pas ka Suraki, a ovaj iz izgledne prilike šutira van okvira gola gosta. Opet je Suraka u prilici u 63.minutu. Sada je mladi Bosančić asistent. Suraka šutira sa oko pet metara preko gola Đogatovića. 

Gost prvi put preti praktično tek u 69.minutu. Nekadašnja velika nada novopazovačkog Radničkog, Bojan Čečarić je pripremio priliku za Docića, koji iz izgledne prilike šutira veoma neprecizno preko gola Stanivukovića. Do 78.minuta zatišje. Tada je Simonović u želji da glavom loptu vrati Stanivukoviću, umalo zatresao svoju mrežu. Ipak je mladi golman bio pribran i sprečio pogodak. Minut kasnije i nova šansa za domaćina. Sada je Smiljanić asistent ka Suraki. Sjajna kifla Krčedinca, lopta pada na glavu Suraki, trzaj glavom i nov promašaj strelca do tada jedinog gola na utakmici.

Kazna za promašaje domaćinu stiže iz prekida. Igrao se 84.minut. Docić, igrač zadužen da izvodi sve prekide, sjajno šalje loptu na glavu Đokića, trzaj glavom, lopta završava u samom uglu gola, nemoćnog Stanivukovića. 

Gost se praktično nije ni propisno radovao golu, a domaćin je vodio sa 2: 1. Precizna akcija domaćina u tom 86.minutu, Radivojević u poznatom prodoru po levoj strani napada domaćina, centaršut u stilu Dragana Džajića, koga pamte stariji ljubitelji fudbala, lopta pada na peterac, a Suraka padom stiže do lopte i mreža se gosta ponovo zanjihala.

Do kraja jalovi pritisci gosta da ponovo izjednače bez čestitog pokušaja da se ugrozi mladi Čalmanac, Stanivuković.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 400. Sudija: Dejan Dimitrijević iz Loznice, pomoćnici: Bojan i Goran Stanojević iz Beograda i četvrti sudija: Slaviša Radovanović iz Laćarka. Delegat: Momčilo Marić iz Beograda. Strelci: Suraka u 52’ i 86’ – Inđija i Đokić 84’ – Javor. Žuti kartoni: Čordašić 10’ Jao 63’ i Suraka 83’ – Inđija i Đokić 81’ – Javor.

Inđija: Stanivuković, Simonović, Radivojević, Ilić, Milašinović (Smiljanić), Čordašić, Jovanović, Stanković (Bosančić), Rnić (K), Suraka, Jao (Lemajić). Trener: Miloš Veselinović.

Javor: Đogatović, Gojačanin, Miletić, Kolaković (K), Šofranac (Walidjo), Docić, Ađuru (Ivelja), Čečarić, Milošković, Đokić, Dražić. Trener: Slavenko Kuzeljević.