XS
SM
MD
LG

Teška situacija za Borac Petrohemiju

Odbojkaši Borac Petrohemije pretrpeli su dva poraza u prva dva odigrana kola u ovoj godini, što sigurno znanto smanjuje šanse za opstanak u Winer Štediše Super ligi. Prvo su u premijernom susretu u 2009 godini poraženi u Požarevcu od domaćeg Mladog Radnika maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima (25:19,25:15,25:23), u okviru 12.kola elitnog odbojkaškog ranga.
Domaćin je daleko boljom igrom zasluženo došao do novih bodova, i ostao u trci za plej off, dok je Borac u sve većem problemu. Samo je u poslednjem setu mada više prividno, Borac imao priliku da uradi nešto više, ali se ostalo samo na neuspešnom pokušaju.

OK Mladi radnik: Vujović 8, Filipaš 17, Karišik 11, Šatora 2, Vasić 4, Jevtić 10, Peković (libero), D. Spasojević, Petrović, Stevanović, Mojsilović, Pantić.
OK Borac Petrohemija: Knežević 3, Simijonović, Stevović 3, Dangubić 7, Tomić 14, Poznić 7, Kovačević (libero), R.Spasojević 1, Milošević, Janjušević, Krljić 5, Đurić.

Potom je na red došao odloženi susret 11.kola, koji je Borac trebao da odigra na startu nove godine sa kragujevačkim Radničkim, ali zbog hladne Hale sportova, ovaj susret je odložen. I ovoga puta (utorak 20.01.), kada je na red došao termin za odigravanje utakmice, Hala sportova na Strelištu je ostala ledena, pa su puleni Vojislava Pavlovića morali da dočekaju Radnički Kred Banku praktično na neutralnom terenu, u sali Osnovne škole Đura Jakšić u Kovinu.
Gosti iz Kragujevca (osvajač Kupa), sa kojima se inače Borac sastaje i u Kupu Srbije, došli su sa ulogom favorita u Kovin, i po svemu vidjenom na terenu, oni su taj epitet i opravdali. Starčevci su poraženi ponovo maksimalnim rezultatom, po setovima 13:25, 19:25, 23:25. Napad starčevaca je bio otupljen, prijem servisa jako loš, tako da nisu ni mogli bolje da prodju. Malo je bolji utisak na kraju ostavljen u trećem, poslednjem setu, ali samo zato što su gosti promešali karte. U teškoj je situaciji Borac, i moraće mnogo toga da promeni na bolje, da bi se spasio direktnog ispadanja.

OK Borac Petrohemija: Simijonović 2, Dangubić 8, Tomić 6, Krljić 1, Poznić 18, Kovačević (libero), Knežević 2, Stevović, Milošević 2, Janjušević, Farkaš.
OK Radnički Kredi banka: Duduj 7, Simeunović 8, Perović 7, Nakovski 7, Ilić 3, Gjorgiev 17, Pantelić (libero), Perović 7, I. Ivović 2, Radović, Jovanović, J. Ivović.

Za vikend pred nama, tačnije u subotu, nadamo se u Hali sportova na Strelištu, odbojkaši Borac Petrohemime biju možda i presudni susret za opstanak. U Pančevo dolazi stari znalac, i možda glavni konkurent, ekipa Smedereva. A već u utorak, na programu su uzvratni dueli Kupa Srbije. U utorak, 27. januara, drugu utakmicu četvrtfinala odigraće Radnički Kredi banka iz Kragujevca i Borac Petrohemija iz Starčeva.
U prvom susretu, odigranom poslednje nedelje u 2008 godini, gosti su slavili maksimalnim rezultatom. Dva kola pre početka Mini lige, plasman u plej-of su obezbedili Crvena zvezda i Radnički Credy banka. Za preostala dva mesta u doigravanju će se boriti tri tima, NIS Vojvodina, Ribnica i Mladi radnik. Najgori u krugu pomenuta tri tima će se boriti za opstanak, zajedno sa Smederevom, Partizanom i starčevačkom “Borac Petrohemijom”.
Prvak države će i naredne godine igrati u Indesit Ligi šampiona, a Srbija će imati i jednog predstavnika u CEV Kupu, kao i dva u Čelendž Kupu. Petoplasirani tim u Viner štediše Super ligi će nastupati u Balkanskom Kupu. U plej-autu će igrati sedmoplasirani tim Super lige i drugi iz Prve lige. U niži rang će se preseliti poslednjeplasirani tim na tabeli, a u Super ligu će se plasirati pobednik Prve lige.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8