XS
SM
MD
LG
10.03.2014 Administrator

Beograd na tronu posle šest godina

Badmintonci Beograda i badmintonke Novog Sada osvojili su titule ekipnih prvaka Srbije. Ekipno prvenstvo države za muške i ženske timove, koje je u organizaciji Badminton kluba Novi Sad i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a uz svesrdnu podršku Badminton saveza Vojvodine, održano 8. i 9. marta 2014. u sali Osnovne škole “Sveti Sava” u Rumenci okupilo je krem srpskog badminton sporta. Dvodnevno takmičenje igralo po kup sistemu na ispadanje a proteklo je u izuzetnoj atmosferi. Organizacija je bila na najvišem nivou a sve je začinjeno odličnim i neizvesnim mečevima 12 timova u muškoj konkurenciji, odnosno 10 u ženskoj. Nakon pregršt neizvesnih i kvalitetnih okršaja u borbi za zlato u muškoj konkurenciji BK Beograd je bacio na pleća takmičare BK Zmajeva i tako ih svrgao sa trona na kojem su neprekidno bili od 2009. do 2013.

“Prezadovoljan sam što smo uspeli da posle 2008. vratimo pehar ekipnog prvaka u vitrine Badmitnon kluba Beograd. Odlična atmosfera u ekipi, paklen rad na treninzima i fenomenalno drugarstvo imali su ogroman uticaj na to da trijumfujemo u Novom Sadu. Ceo turnir smo odigrali na visokom nivou. U finalu, protiv branioca titule Zmajeva, odlučilo je naše iskustvo i smirenost u finišu mečeva”, kazao je Miodrag Kaličanin, ovogodišnje pojačanje Beograda, koji je pre toga branio boje Zmajeva.

U borbi za najsjajnije odličje Novosađanke su bile bolje od BK Zmajevi čime su potvrdile dominaciju u ženskoj konkurenciji, odbranivši naslov prvaka peti put uzastopno.

“Drago mi je da sam se posle povrede i dugog oporavka vratila na teren. Iako je bilo izuzetno naporno izdržala sam ceo turnir i sa mojoj saigračicom iz kluba Sandrom Halilović uspela da odbranim ekipnu titulu. Nadam se da ću iz turnira u turnir podizati svoju formu i da ću u najskorije vreme biti na svom prepoznatljivom niovu, neophodnom za moj krajnji cilj – Olimpijske igre u Riju. Ovom prilikom se zahvaljujem svim saigračima iz reprezentacije, trenerima i rukovodstvu Saveza koji su bili uz mene u najtežem periodu moje karijere. Podržavali su me u svakom smislu i dali mi dodatnu snagu da posle dugotrajnog oporavka postanem još jača”, kazala je Milica Simić.

Dvodnevni šampionat u Novom Sadu bio je uvertira za ogromne izazove naše seniorske i juniorske reprezentacije koji ih očekuju u narednom periodu. Od 13. do 16. marta seniorska reprezentacija učestvuje na Internacionalnom turniru u Temišvaru, a juniorska na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Ankari. Inače, pored pomenutih sportskih institucija podršku Ekipnom prvenstvu Srbije pružile su i kompanije “Yoneks“ i “TIN šped“, zvanični sponzori Badminton saveza Srbije.

Medalje su osvojili – Muškarci: 1. BK Beograd (Igor Bjelan, Nikola Arsić i Miodrag Kaličanin), 2. BK Zmajevi, Kruševac (Borko Petrović, Dragoslav Petrović i Luka Milić), 3. BK Novi Sad (Ilija Pavlović i Nenad Milošević); Žene: 1. BK Novi Sad (Milica Simić i Sandra Halilović,), 2. BK Zmajevi, Kruševac (Nataša Pavlović i Marija Sudimac), 3. BK Beograd (Anja Janić, Lena Janić i Ivana Maksimović).