XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mačva savladala Mladost iz Lučana

05.04.2018 FK Mačva

Poslednju utakmicu preliminarne faze takmičenja Super lige Srbije, Šapčani su iskoristili za revanš ekipi Mladosti iz Lučana, pa su važna tri boda izborili rezultatom 2:1 (0:0). Oba pogotka za Mačvu postigao je Miloš Adamović u 51. i 55. minutu, dok su gosti smanjili vođstvo Mačve pogotkom Aleksandra Pejovića u 61. minutu sureta.

Poslednjih nekoliko superligaških kola na domaćem terenu Šapčane je uglavnom pratila kiša, ali ni u poslednjem susretu pred plejaut kišovito vreme nije bilo prepreka da oko 1.000 posetilaca pruži podršku igračima Mačve sa tribina. Ljubitelji fudbala u Šapcu svesni su da je Mačva u poslednje tri godine, nizala samo uspehe. Plasman u elitni rang takmičenja nakon 65 godina i obezbeđeno polufinale Kup-a Srbije nakon 30 godina, doneli su mnogo razloga za radost. Zabeleženi porazi koji su sastavni deo svakog sportskog takmičenja, nisu uslovili manji broj publike, već naprotiv još jaču i veću podršku.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj zadovoljan je postignutim rezultatima nakon 30 kola, s obzirom na činjenicu da je Mačva debitant u ligi. „Moram priznati da sam zadovoljan, realno možda smo zaslužili i koji bod više, ali kao klub koji debituje u superligaškom takmičenju i neiskustvo je u nekim situacijama činilo svoje. Sada kreće plejaut, svaka utakmica je kvalifikacija za dalje i sva pažnja je sada na tome. I ovom prilikom želim da se zahvalim šabačkoj publici, koja je i danas u ovim ne baš prijatnim uslovima za gledanje bila na tribinama, mi smo se odužili na najbolji način i pozivam ih da i u plejautu budu uz nas jer momci to sigurno zaslužuju. Napravili smo odličan rezultat i plasmanom u polufinale Kup-a Srbije, imamo želju da napravimo i korak više. Ekipa Mladosti nam je protivnik i u nastavku Kup takmičenja, videli smo i danas da su kvalitetna ekipa bez obzira što su igrali bez nekoliko standardnih igrača, pa ćemo videti šta donose utakmice koje nas očekuju“, rekao je Ivica Kralj.

Utakmicu u Šapcu danas je sa tribina pratio i direktor takmičenja Super lige Srbije Vladimir Bulatović. „U ovom delu takmičenja bilo je dosta sudijskih grešaka, koje su sastavni deo u takmičenju, međutim večita tema i problematika je to i klubovi uglavnom ističu da je to bilo presudno u plasmanu. Mislim da se vremenom dolazi do odnosa da se svi ponašamo profesionalno i da poštujemo našu ligu. Dosta klubova su oscilirali i menjali sliku na terenu, međutim nadam se da će u ovih preostalih sedam kola regularnost svima biti prioritet i onima koji učestvuju i onima koji ga vode. Većih problema nije bilo u tom pravcu i mislim da idemo ka onome što je neophodno, a to je da budemo potpuno regularni. Što se Mačve tiče, zadovoljstvo mi je da budem u Šapcu jer sam svedok jednog pravog fudbalskog ambijenta i da je Mačvi po svemu mesto u Super ligi i po organizaciji i po uslovima koji su stvoreni. Naravno, neophodno je još unaprediti uslove u klubovima i doći na nivo licenciranja koji će nam biti neophodan u narednom takmičenju i to će većini klubova biti problem. Mačva poseduje potencijal u svakom smislu i ovo je uvek bio fudbalski grad. Nepojmivo je na našim stadionima naći takav ambijent kao što je na Mačvi i na stadionima još nekoliko klubova, zato ovom klubu Super liga zaista i pripada“, rekao je nakon utakmice direktor takmičenja Super lige Srbije, Vladimir Bulatović.

Na konferenciji za novinare šef struke crveno-crnih Dragan Aničić je istakao  da je Mačva sa ovom pobedom ostvarila cilj da bude među prve četiri ekipe u plejautu. „Jako teška utakmica za nas u psihološkom smislu, jer od utakmice sa Napretkom nismo pobedili, a bili smo blizu. Sa ovom pobedom ispunili smo cilj da budemo u prve četiri ekipe u plejautu. Nije mi bilo drago što igramo sa ekipom Mladosti u ovom trenutku, jer znam kakav kvalitet poseduju bez obzira na to ko igra imaju jako širok roster dobrih igrača. Očekuje nas još susreta sa ovom ekipom i sigurno mogu reći da će publika imati priliku da uživa, jer kao što ste videli i u današnjoj utakmici, bilo je mnogo šansi na obe strane, pa i golova. U naredne tri utakmice publika će sigurno gledati kvalitetan fudbal. Moram da pohvalim moje momke jer imamo problem sa Gavrićem i Arsenijevićem koji praktično ne treniraju nekih 3-4 nedelje. Gavrić je danas odigrao 80 minuta pod injekcijama, a Arsenijević oko 30 minuta i zaista im čestitam na tome. Sa njima dvojicom bili bi znatno kvalitetniji i nadam se da će povrede ubrzo biti potpuno sanirane“, naglasio je Aničić. 

Pomoćni trener ekipe Mladosti, Goran Stanić kaže da iako su u ovu utakmicu ušli sa velikim hendikepom što se tiče igračkog kadra, to ne umanjuje pobedu Mačve. „Mislim da su se bolje snašli po ovako teškom terenu. Mi smo možda u prvom poluvremenu imali šansu preko Dimića, da je uspešno realizovana možda bi utakmica krenula u nekom drugom smeru, međutim Mačva je zasluženo pobedila i ja im na tome čestitam. Mislim da će biti još šanse da im se revanširamo“, rekao je Stanić. 

Mačva: Dušan Puletić (g), Filip Pejović (k), Nemanja Tošić, Lazar Ivić, Igor Ristivojević, Mladen Lazarević, Nenad Gavrić (Branislav Marković od 85.min), Nikola Milinković, Bojan Matić, Miloš Adamović (Filip Božić od 90.min) i Miodrag Gemović (Filip Arsenijević od 67.min).

Mladost: Zlatko Zečević (g), Stefan Jovanović, Slavko Marić (k), Aleksandar Pejović, Danko Kiković, Stefan Mihajović (Predrag Pavlović od 59.min), Stefan Dimić, Badara Bađi, Uroš Sinđić, Nikola Andrić i Stefan Golubović. Žuti kartoni: Stefan Dimić u 49.min.

Prvo kolo plejaut faze takmičenja Mačva igra u Šapcu, 14. aprila sa ekipom Borca iz Čačka. U drugom kolu, 21. aprila Šapčani gostuju FK „Bačka“. Treća utakmica plejauta igra se 25. aprila u Šapcu sa ekipom Rada, četvrta 29. aprila takođe u Šapcu sa Radnikom iz Surdulice. Peto kolo Mačva gostuje ekipi Mladosti 05. maja, dok će u okviru šestog kola, 12. maja Šapčani dočekati Javor –Matis iz Ivanjice. U poslednjem kolu plejauta, 19. maja, Mačva gostuje ekipi Zemuna.

pr Ana Acan

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Mačva Mladost